Bolognese enligt Jamie Oliver

Bolognese enligt Jamie Oliver

Det italienska köket lockar, och med all rätt. Den rika smakvärlden och härliga mångfalden tilltalar många vänner av god mat. Här en lite speciell dukning av en bolognese, signerad Jamie Oliver.

4

Ingredienser

  • 800 g Kassler av lantgris
  • 4 skivor bacon
  • 2 st lagerblad
  • 2 st rosmarinkvistar (eller 1 msk torkade)
  • 2 st rödlökar
  • 2 st bitar purjolök, 15 cm
  • 2 st stora morötter
  • 1 st hel stor vitlök
  • 2 st selleriskaft
  • 2 burk burkar tomatkross
  • 5 dl öl
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk riven muskotnöt
  • citronskal, rivet av en halv citron
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • tillsätt lite vatten om inte ingredienserna täcks

Bolognese enligt Jamie Oliver — Gör så här

  1. Stycka kasslern i fyra delar. Tag bort ändarna av morötterna och det överflödiga skalet av löken och vitlöken. Lökarna sätts i grytan med sitt skal.
  2. Sätt alla ingredienser i grytan och i ugnen i 110 grader för ca 12 timmar. När grytan är färdig, ta den ur ugnen och sila spadet skilt. Finfördela köttet och rotfrukterna för hand eller med slev.
  3. Tillsätta 1–2 dl strimlad parmesanost i blandningen. Häll en del av spadet på och blanda. Dekorera med pecorino- eller parmesanost och med färsk timjan.
  4. Vi hade maten i ugnen i 100 grader för 16 timmar, och den var verkligen smaklig och mör. Grytan är rätt mild i smaken, så du kan tillsätta kryddor eller t.ex. tomatpuré om du vill.
  5. Riktigt delikat italiensk mat, varsågod!
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer