Broiler-potatissallad
1h
4
Lätt
Ingredienser
Broiler-potatissallad
- 4 potatis
- 1 pkt Snellman Rökt delikyckling 150 g
- 1 rödlök
- 1 burk av fetaost i kuber
- 4 soltorkad tomat
- 1 blad isssallad
- 1 kruka rucola
- 2 tomat
- 1 svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
Instruktioner
- Tvätta, skala och koka potatisarna. Skär dem i tärningar sedan de kallnat och lägg i en skål. Tillsätt olivolja och vinättika och rör om. Strimla charkskivorna och rödlöken. Riv salladen och rucolan i bitar, skär tomaterna i klyftor. Blanda allt och lägg på fat. Blanda fetaosten och de soltorkade tomaterna med potatisen, krydda med lite svartpeppar och häll blandningen över salladen.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 270 g | |
|---|---|---|
| Energi | 490 kJ / 118 kcal | 1323 kJ / 318 kcal |
| Fett | 7.4 g | 20.1 g |
| - varav mättat fett | 3 g | 8 g |
| Kolhydrat | 5.8 g | 15.7 g |
| - varav sockerarter | 2.4 g | 6.4 g |
| Protein | 6 g | 17 g |
| Fiber | 0.9 g | 2.6 g |
| Salt | 0.8 g | 2.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
