Hoppa till innehållet
Broiler-potatissallad

Broiler-potatissallad

4

1h tillagningstid + 1h total tid

Lätt

En matig sallad som bara behöver en batong till. En lätt lunch, varsågod!

Ingredienser

Broiler-potatissallad
  • 4 potatis
  • 1 pkt Snellman Rökt delikyckling 150 g
  • 1 rödlök
  • 1 burk av fetaost i kuber
  • 4 soltorkad tomat
  • 1 blad isssallad
  • 1 kruka rucola
  • 2 tomat
  • 1 svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger

Instruktioner

Tvätta, skala och koka potatisarna. Skär dem i tärningar sedan de kallnat och lägg i en skål. Tillsätt olivolja och vinättika och rör om. Strimla charkskivorna och rödlöken. Riv salladen och rucolan i bitar, skär tomaterna i klyftor. Blanda allt och lägg på fat. Blanda fetaosten och de soltorkade tomaterna med potatisen, krydda med lite svartpeppar och häll blandningen över salladen.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 270 g
Energi 490 kJ / 118 kcal 1323 kJ / 318 kcal
Fett 7.4 g 20.1 g
- varav mättat fett 3 g 8 g
Kolhydrat 5.8 g 15.7 g
- varav sockerarter 2.4 g 6.4 g
Protein 6 g 17 g
Fiber 0.9 g 2.6 g
Salt 0.8 g 2.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan