Hoppa till innehållet
Broiler-potatissallad

Broiler-potatissallad

1h

4

Lätt

En matig sallad som bara behöver en batong till. En lätt lunch, varsågod!

Ingredienser

Broiler-potatissallad
  • 4 potatis
  • 1 pkt Snellman Rökt delikyckling 150 g
  • 1 rödlök
  • 1 burk av fetaost i kuber
  • 4 soltorkad tomat
  • 1 blad isssallad
  • 1 kruka rucola
  • 2 tomat
  • 1 svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger

Instruktioner

  1. Tvätta, skala och koka potatisarna. Skär dem i tärningar sedan de kallnat och lägg i en skål. Tillsätt olivolja och vinättika och rör om. Strimla charkskivorna och rödlöken. Riv salladen och rucolan i bitar, skär tomaterna i klyftor. Blanda allt och lägg på fat. Blanda fetaosten och de soltorkade tomaterna med potatisen, krydda med lite svartpeppar och häll blandningen över salladen.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 270 g
Energi 490 kJ / 118 kcal 1323 kJ / 318 kcal
Fett 7.4 g 20.1 g
- varav mättat fett 3 g 8 g
Kolhydrat 5.8 g 15.7 g
- varav sockerarter 2.4 g 6.4 g
Protein 6 g 17 g
Fiber 0.9 g 2.6 g
Salt 0.8 g 2.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

En matig sallad som bara behöver en batong till. En lätt lunch, varsågod!

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan