Rökig Bruchetta
Superior rökt skinka 180 g30min
4
Lätt
Ingredienser
Rökig bruschetta
- 1 förstekt ciabattabröd
- 40 g smör
- 1 dl basilikablad, riven
- 1 dl ångade bönor
- 100 g champinjon
- 2 tomat
- 6 ostskivor (t.ex grädd- eller rökost)
- 140 g Snellman Superior rökt skinka 180 g
- 1 vattenkrasse
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
- Skär brödet i två delar. Blanda smör, basilika, salt och peppar och bred över smör på halvorna. Lägg på resten av fyllningen, förutom köttet. Värm upp bröden tills de fått en knaprig yta i ugnen på 225 °C i ca 15 minuter. Lägg över grisfiléskivorna på de uppvärmda bröden och strö över vattenkrasse, servera.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 240 g | |
|---|---|---|
| Energi | 678 kJ / 162 kcal | 1626 kJ / 388 kcal |
| Fett | 6.5 g | 15.5 g |
| - varav mättat fett | 3.6 g | 8.5 g |
| Kolhydrat | 16.2 g | 38.9 g |
| - varav sockerarter | 2 g | 4.8 g |
| Protein | 8 g | 20 g |
| Fiber | 2.8 g | 6.7 g |
| Salt | 0.8 g | 1.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
