Hoppa till innehållet
Rökig Bruchetta

Rökig Bruchetta

Superior rökt skinka 180 g

4

30min tillagningstid + 30min total tid

Lätt

Bruschetta passar utmärkt som förrätt eller varför inte också som kvällssnacks. Dessa utsökta bröd innehåller bönor, tomat och svamp som sedan täcks med ett lager ost, och överst kommer såklart Herr Snellmans Superior rökt skinka. Köttet läggs på efter att brödet värmts så att uppskärningarna behåller sin saftighet och mörhet. Herr Snellmans bruschettarecept, varsågoda!

Ingredienser

Rökig bruschetta
  • 1 förstekt ciabattabröd
  • 40 g smör
  • 1 dl basilikablad, riven
  • 1 dl ångade bönor
  • 100 g champinjon
  • 2 tomat
  • 6 ostskivor (t.ex grädd- eller rökost)
  • 140 g Snellman Superior rökt skinka 180 g
  • 1 vattenkrasse
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Instruktioner

Skär brödet i två delar. Blanda smör, basilika, salt och peppar och bred över smör på halvorna. Lägg på resten av fyllningen, förutom köttet. Värm upp bröden tills de fått en knaprig yta i ugnen på 225 °C i ca 15 minuter. Lägg över grisfiléskivorna på de uppvärmda bröden och strö över vattenkrasse, servera.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 240 g
Energi 678 kJ / 162 kcal 1626 kJ / 388 kcal
Fett 6.5 g 15.5 g
- varav mättat fett 3.6 g 8.5 g
Kolhydrat 16.2 g 38.9 g
- varav sockerarter 2 g 4.8 g
Protein 8 g 20 g
Fiber 2.8 g 6.7 g
Salt 0.8 g 1.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan