Chorizo-grönkålsquesadillas med salsa på äppel och bacon

Chorizo-lehtikaaliquesadillat ja omena-pekonisalsa

Vad händer när du kombinerar inhemska grönsaker, en finsk köttråvara och den mexikanska matkulturen? Magin som uppstår är en chorizo-grönkålsquesadillas med salsa på äpple och bacon som kompletteras med både cheddar och jalapeño. Hur läckert som helst!

Receptet är framtaget av Satokausi.fi -webbplatsen.

4 40 min

Ingredienser

Chorizo-grönkålsquesadillas
  • 1 paket (á 230 g) Herr Snellmans All natural chorizo
  • 4 st blad av grönkål
  • 1 msk olja eller baconfett
  • svartpeppar
  • 2 msk finhackad jalapeno ur konserv
  • 100 g cheddarost
  • crème fraiche
  • 4 st tortillaskal
  • 1 st avocado
  • saften från en halv citron
  • salt
Salsa på äppel och bacon
  • 1 paket Herr Snellmans Riktig bacon
  • 1 st liten rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5-1 st röd chili
  • 3 msk färsk koriander, hackad
  • 2 st inhemska äpplen
  • saften från en halv citron
  • 1 msk olja
  • salt och svartpeppar

Chorizo-grönkålsquesadillas med salsa på äppel och bacon — Gör så här

Chorizo-grönkålsquesadillas
  1. Skär tunna skivor av chorizon. Skär bort den grova stjälken av grönkålen och hacka bladen. Värm olja på pannan och bryn chorizon. Tillsätt kålen och stek ännu en stund, krydda enligt smak med svartpeppar.
  2. Finhacka jalapenin, riv osten. Plocka upp ett tortillaskal på skärbrädan och smeta in med crème fraiche. Fyll halva tortillan med din blandning av korv och kål, salsan av bacon och äppel samt jalapeño och riven cheddar. Vik över andra halvan som lock. Upprepa samma procedur med de övriga skalen.
  3. Klyv avocadon och gröp ur fruktköttet i en skål. Mosa med en gaffel och blanda i citronsaft och salt.
  4. Värm pannan och stek dina fyllda quesadillas på båda sidorna på medelvärme, tills de får en gyllenbrun yta och osten smälter. Skär på hälten och servera med resten av salan och avocadosmeten.
Salsa på äppel och bacon
  1. Skär små bitar av ditt bacon och bryn i pannan. Låt rinna av och spara lite av fettet ur pannan, ungefär en matsked behövs om du vill utnyttja det när du steker dina quesadillas.
  2. Skala och hacka rödlöken och vitlöken. Hacka även chili och koriander. Avlägsna fröna från äpplen och skär små kuber. Blanda alla ingredienser i en skål och krydda med salt och svartpeppar.
makkarat-all-natural-770×428

Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.

Rate

Dela

Kommentarer