Chorizo-lehtikaaliquesadillat
Leikkaa chorizot ohuiksi siivuiksi. Irrota lehtikaalien ruodit ja hienonna lehdet. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista chorizosiivut. Lisää lehtikaali ja paista hetki. Mausta ripauksella mustapippuria.
Hienonna jalapenot. Raasta juusto. Ota yksi tortilla leikkuulaudalle ja levitä pintaan ohuelti ranskankermaa. Täytä tortillan puolikas chorizo-lehtikaaliseoksella, omena-pekonisalsalla, jalapenoilla ja raastetulla cheddarilla. Taita toinen puolikas kanneksi. Täytä loput tortillat samalla tavalla.
Halkaise avokado ja koverra hedelmäliha kulhoon. Muussaa se haarukalla ja sekoita joukkoon sitruuna ja suola.
Kuumenna pannu ja paista quesadilloja molemmin puolin keskilämmöllä, kunnes pinta ruskistuu ja juusto sulaa. Leikkaa puoliksi ja tarjoile heti lopun omena-pekonisalsan ja avokadotahnan kera.
Omena-pekonisalsa
Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja ruskista ne pannulla. Siirrä siivilään valumaan ja ota talteen 1 rkl pekonin rasvaa, jos haluat hyödyntää sitä quesadillojen teossa.
Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipulinkynsi. Hienonna chili ja korianteri. Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla.