Chorizomelett
3
15min total tid
Lätt
Brunsch eller morgonmål, ingen skillnad. Genom att kombinera en klassisk omelett och vår chorizo får du en smarrig Chorizomelett! Lätt, gott och smidigt.
Ingredienser
Chorizomelett
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
- 5 ägg
- 0.5 dl lättmjölk
- 0.5 tsk salt
- 1 svartpeppar
Dessutom
- 1 knippe stekt sparris
- 50 g spinat
- 1 dl körsbärstomat
Instruktioner
Rör ihop äggen strukturellt med en gaffel. Tillsätt mjölk samt lite salt och peppar.
Hacka Chorizon och bryn i en oljad panna för att ge lite färg. Häll äggröran över korven.
Använd en stekspade i träd för att hålla blandningen lös från kanterna inledningsvis.
Tag ned på värmen och stek tills din chorizomelett börjar få struktur.
Servera med sparris och babyspenat, eller ångkokt broccoli.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 290 g | |
---|---|---|
Energi | 562 kJ / 135 kcal | 1628 kJ / 392 kcal |
Fett | 10.3 g | 29.9 g |
- varav mättat fett | 3.5 g | 10.1 g |
Kolhydrat | 1.9 g | 5.4 g |
- varav sockerarter | 1.8 g | 5.1 g |
Protein | 9 g | 26 g |
Fiber | 1.2 g | 3.6 g |
Salt | 1 g | 3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.