Entrecôte med ugnspotatis, grillad sparris och sommarmajonnäs
4
1h tillagningstid + 1h total tid
Medel
Ingredienser
Entrecote
- 1 pkt Snellman Filé av nöt entrecoté ca 1 kg
- 2 tsk salt
- 4 tsk svartpeppar
- 50 g smör
Dessutom
- 4 potatis
- 4 msk smör
- 1.5 tsk salt
Kesämajoneesi
- 3 dl jordgubbe
- 1 dl soltorkad tomat
- 2 msk grönpeppar
- 1 lime
- 400 g majonnäs
Lisuke
- 8 sparris
- 4 msk smör
- 4 msk persillade
Instruktioner
Låt köttet stå en god stund i rumstemperatur medan du förbereder övriga element.
Mixa eller hacka ihop jordgubbarna och tomaterna, tillsätt kryddor, saft och majonnäs efterhand och blanda ihop till en jämn och ljuvlig smet.
Skär de stora potatisarna i halvor och pensla med smält smör och salta innan du kör i ugn på 150-175 grader. Låt potatisen ligga i ugn tills de mjuknar och får färg.
Skär upp 2 st ca 500 g biffar. Stek 2 minuter på var sida på riktigt varm grillpanna eller ute på grillen och följ upp stekningen med att låta biffarna svänga 2 minuter i en 100-gradig ugn.
Ställ sen biffarna och vila på ett skärbräde i 15 minuter innan du skär upp dem på längden och trancherar fyra portioner.
Bryt först av 2-4 cm av roten på sparrisen. Smält smöret och blanda i persillade, pensla sparrisarna och stek antingen i stekpanna eller på grillen tills de mjuknat och får lite färg.
Servera och njut!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 570 g | |
---|---|---|
Energi | 892 kJ / 215 kcal | 5084 kJ / 1226 kcal |
Fett | 17 g | 97.2 g |
- varav mättat fett | 7 g | 40 g |
Kolhydrat | 4.9 g | 28.2 g |
- varav sockerarter | 3.2 g | 18 g |
Protein | 10 g | 57 g |
Fiber | 1.2 g | 6.6 g |
Salt | 1.2 g | 6.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.