
Entrecôte med ugnspotatis, grillad sparris och sommarmajonnäs
Filé av nöt entrecoté ca 1 kg1h
4
Medel
Ingredienser
Entrecote
- 1 pkt Snellman Filé av nöt entrecoté ca 1 kg
- 2 tsk salt
- 4 tsk svartpeppar
- 50 g smör
Dessutom
- 4 potatis
- 4 msk smör
- 1.5 tsk salt
Kesämajoneesi
- 3 dl jordgubbe
- 1 dl soltorkad tomat
- 2 msk grönpeppar
- 1 lime
- 400 g majonnäs
Lisuke
- 8 sparris
- 4 msk smör
- 4 msk persillade
Instruktioner
-
Låt köttet stå en god stund i rumstemperatur medan du förbereder övriga element.
-
Mixa eller hacka ihop jordgubbarna och tomaterna, tillsätt kryddor, saft och majonnäs efterhand och blanda ihop till en jämn och ljuvlig smet.
-
Skär de stora potatisarna i halvor och pensla med smält smör och salta innan du kör i ugn på 150-175 grader. Låt potatisen ligga i ugn tills de mjuknar och får färg.
-
Skär upp 2 st ca 500 g biffar. Stek 2 minuter på var sida på riktigt varm grillpanna eller ute på grillen och följ upp stekningen med att låta biffarna svänga 2 minuter i en 100-gradig ugn.
-
Ställ sen biffarna och vila på ett skärbräde i 15 minuter innan du skär upp dem på längden och trancherar fyra portioner.
-
Bryt först av 2-4 cm av roten på sparrisen. Smält smöret och blanda i persillade, pensla sparrisarna och stek antingen i stekpanna eller på grillen tills de mjuknat och får lite färg.
-
Servera och njut!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 570 g | |
---|---|---|
Energi | 892 kJ / 215 kcal | 5084 kJ / 1226 kcal |
Fett | 17 g | 97.2 g |
- varav mättat fett | 7 g | 40 g |
Kolhydrat | 4.9 g | 28.2 g |
- varav sockerarter | 3.2 g | 18 g |
Protein | 10 g | 57 g |
Fiber | 1.2 g | 6.6 g |
Salt | 1.2 g | 6.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.