Entrecotebiffar med enkel balsamvinägersky
5
45min total tid
Medel
Ingredienser
Entrecotebiffar med balsamvinägersky
- 1 pkt Snellman Filé av nöt entrecoté ca 1 kg
- 0.5 dl olivolja
- 1 tsk salt
- 1 svartpeppar
Balsamvinägersky
- 2 msk honung
- 2 msk smör
- 2 msk balsamico
- 1 tsk oxfond
- 0.5 tsk salt
- 2 vitlökslyftor, krossade
- 2 tsk torkad timjam
- 0.5 dl strimlad färsk persilja
Instruktioner
Entrecotebiffar med enkel balsamvinägersky — Gör så här
Köttet
Ta filén ur förpackningen och torka den torr med hushållspapper.
Skär köttet i 2-3 cm tjocka skivor. Det är viktigt att skära tvärs över köttets fibrer och att använda en vass kniv, annars är det lätt hänt att eggen glider längs med fibrerna istället för att skära av dem.
Placera biffarna på en skärbräda eller ett fat. Ringla över olivolja och strö över salt och peppar. Massera in oljan och kryddorna i biffarna.
Låt biffarna tempereras i rumstemperatur en kvart före du steker dem.
Lägg köttet i het stekpanna och stek dem 2–3 minuter på var sida. (medium). Inget stekfett behövs i pannan då biffarna täckts med olivolja, men vi rekommenderar att tillsätta en klick smör i slutskedet av stekningen för smakens skull.
Balsamvinägersky
Mät upp alla ingredienser till i en kastrull och låt blandningen sjuda på medelvärme i några minuter.
Ta kastrullen av värmen och häll innehållet över biffarna i stekpannan.
Skaka om stekpannan väl så att alla smaker från stekningen och den goda balsamvinägerskyn blandas. Strö över färsk persilja och servera.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 210 g | |
---|---|---|
Energi | 1057 kJ / 254 kcal | 2220 kJ / 533 kcal |
Fett | 18 g | 37.8 g |
- varav mättat fett | 7.8 g | 16.3 g |
Kolhydrat | 4 g | 8.3 g |
- varav sockerarter | 3.2 g | 6.7 g |
Protein | 19 g | 41 g |
Fiber | 0.5 g | 1 g |
Salt | 1.2 g | 2.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.