Filébiff av nöt med örtsmör
4
15min tillagningstid + 15min total tid
Lätt
Riktig kött ska det vara. Den läckraste biffen har du här. Herr Snellmans recept, varsågod!
Ingredienser
Filébiff av nöt med örtsmör
Örtsmör
- 50 g smör
- 1 dl färska örter, hackade
Instruktioner
Filébiff av nöt
Ta fram köttet i rumsvärme 1/2 timme före tillredning. Grilla eller stek i panna ett par minuter på var sida. Servera med örtsmör och tex ostpotatis och sallad.
Örtsmör
Ta smöret för att värmas en stund. Hacka färska örter och blanda i det mjuka smöret. Sätt massan på färskfolie och rulla folie kring rullen, spänn fast från ändarna. Sätt en stund i frysen för att hårdna. Skär bitar.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 150 g | |
---|---|---|
Energi | 825 kJ / 198 kcal | 1238 kJ / 296 kcal |
Fett | 11.1 g | 16.6 g |
- varav mättat fett | 6.1 g | 9.2 g |
Kolhydrat | 0.3 g | 0.4 g |
- varav sockerarter | 0.2 g | 0.3 g |
Protein | 24 g | 36 g |
Fiber | 1.3 g | 2 g |
Salt | 0.2 g | 0.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.