Hoppa till innehållet
Filébiff av nöt med örtsmör

Filébiff av nöt med örtsmör

Mörad biff av nöt ytterfilé 2 st 320 g

4

15min tillagningstid + 15min total tid

Lätt

Riktig kött ska det vara. Den läckraste biffen har du här. Herr Snellmans recept, varsågod!

Ingredienser

Filébiff av nöt med örtsmör
Örtsmör
  • 50 g smör
  • 1 dl färska örter, hackade

Instruktioner

Filébiff av nöt

Ta fram köttet i rumsvärme 1/2 timme före tillredning. Grilla eller stek i panna ett par minuter på var sida. Servera med örtsmör och tex ostpotatis och sallad.

Örtsmör

Ta smöret för att värmas en stund. Hacka färska örter och blanda i det mjuka smöret. Sätt massan på färskfolie och rulla folie kring rullen, spänn fast från ändarna. Sätt en stund i frysen för att hårdna. Skär bitar.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 150 g
Energi 825 kJ / 198 kcal 1238 kJ / 296 kcal
Fett 11.1 g 16.6 g
- varav mättat fett 6.1 g 9.2 g
Kolhydrat 0.3 g 0.4 g
- varav sockerarter 0.2 g 0.3 g
Protein 24 g 36 g
Fiber 1.3 g 2 g
Salt 0.2 g 0.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan