Hoppa till innehållet
Flank steak av lantgris med sallad av potatis och skogens svampar

Flank steak av lantgris med sallad av potatis och skogens svampar

1h 10min (varav 40min aktiv)

4

Medel

Lantgrisens flank steak sitter i höftpartiet och är en relativt fettfattig men läcker detalj. Den gör sig smidigt på grillen passar perfekt som fyllning t.ex. i fajitas. Du kan också, som i detta Satokausi-recept skära upp filén på längden, fylla den och skapa härliga rullader för vilken festdukning som helst.

Ingredienser

Sallad av potatis och skogens svampar
  • 600 g potatis
  • 200 g skogens svampar enligt eget tycke och smak
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 lök
  • 1 vitlökslyftor
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Fylld lantgrisrullad
  • 600 g Snellman Flank steak av lantgris 2 st ca 300 g
  • 150 g spinat
  • 1 lök
  • 1 dl panko ströbröd
  • 2 msk citron saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk smör

Instruktioner

Sallad av potatis och skogens svampar

Salta rejält och koka potatisen ordentligt, men icke sönder. Låt potatisen svalna. Putsa svamparna och hacka i mindre bitar. Stek på varm panna så att vätskan avdunstar. Låt svalna en stund.
Gör små kuber av potatisen och lägg i en skål tillsammans med svampen. Hacka lök och vitlök och fyll på blandningen. Rör i majonnäs och crèmefraiche och rör om. Smaka av och fyll vid behov på med lite salt och peppar.

Fylld lantgrisrullad

Tag köttet i rumstemperatur 30-60 minuter innan tillredning.
Tillverka fyllningen. Hacka löken i små bitar och sautera i smör på varm panna. Tillsätt spenaten och stek ännu i några minuter, skarva sen i med salt, peppar och citronsaft och rör om. Ta av plattan och rör försiktigt i mjölet så massan blir jämn. Låt avsvalna.
Skär upp filén på längden så det blir en enhetlig platta på ca. 1 cm – skär inte helt igenom. Bred ut fyllning över hela ytan och rulla ihop till en rulle som du försluter med cocktailpinnar eller snöre.
Värm upp lite olja på pannan och bryn rullens yta. Flytta över till en ugnssäker form och placera temperaturmätaren mitt i biten. Grädda på 175 grader i ugn, ca. 40-60 minuter borde räcka för att mätaren skall stanna på 70 grader.
Tag ut ur ugnen, svep in i folien och låt vila i ca. 10 minuter innan du skär upp rullen. Servera med potatis- och svampsalladen.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 527 kJ / 126 kcal 2106 kJ / 502 kcal
Fett 5.4 g 21.5 g
- varav mättat fett 2.5 g 9.9 g
Kolhydrat 9.5 g 38.1 g
- varav sockerarter 2.6 g 10.6 g
Protein 9 g 37 g
Fiber 0.9 g 3.5 g
Salt 0.5 g 1.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan