Maatiaispossun Flank Steak ja metsäsieni-perunasalaatti

Maatiaispossun Flank Steak ja metsäsieni-perunasalaatti

Suomalaisen porsaan kupeesta leikattava Snellman Maatiaispossun Flank Steak on suhteellisen vähärasvainen mutta erittäin maukas liha. Liha valmistuu käden käänteessä – grillaa tai paista flank steak pannulla ja viipaloi esimerkiksi tacojen täytteeksi.

Voit myös kuten tässä Satokausi-reseptissä leikata fileen auki, täyttää sen herkullisella pinaatti-sipulitäytteellä ja kääriä juhlavaksi rullaksi, joka lunastaa paikkansa niin isänpäiväpöydässä, sadonkorjuujuhlissa kuin joulupöydässäkin.

4 70 min

Ainekset

Metsäsieni-perunasalaatti
  • 600 g perunoita
  • 200 g sieniä (suppilovahvero, kantarelli tai muita haluamiasi sieniä)
  • 1 dl ranskankermaa
  • 0,5 dl majoneesia
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • suolaa ja mustapippuria
Possurulla ja sen täytteet
  • 600 g Snellman Maatiaispossun Flank Steakia
  • 150 g pinaattia
  • 1 kpl iso sipuli
  • 1 dl pankojauhoja
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 0,5-1 tl suolaa
  • öljyä tai nokare voita paistamiseen
  • suolaa ja mustapippuria
  • paistomittari ja foliota
Maatiaispossun Flank Steak nopeasti pannulla
  • 600 g Snellman Maatiaispossun Flank Steakia
  • suolaa ja mustapippuria
  • öljyä
  • foliota

Maatiaispossun Flank Steak ja metsäsieni-perunasalaatti — Ohje

Metsäsieni-perunasalaatti
  1. Keitä perunat reilusti suolatussa vedessä napakan kypsiksi. Anna perunoiden jäähtyä. Putsaa sienet ja revi tai leikkaa pienemmäksi. Paista kuumalla pannulla niin, että sienistä haihtuu neste. Anna jäähtyä hetki.
  2. Pilko perunat kuutioiksi ja siirrä kulhoon, lisää paistetut sienet. Leikkaa sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi ja lisää perunasalaatin joukkoon. Mittaa sekaan majoneesi ja ranskankerma, sekoita. Maista salaattia ja mausta vielä suolalla ja mustapippurilla.
Flank steak possurulla
  1. Ota liha huoneenlämpöön 30–60 min ennen valmistamista.
  2. Valmista täyte. Leikkaa sipuli pieneksi, kuullota hetki pannulla öljyssä ja voinokareessa. Lisää pinaatti ja jatka paistamista noin 2–3 minuuttia. Lisää suola, mustapippuri sekä sitruunamehu, sekoita. Nosta hellalta ja lisää pankojauho, sekoita tasaiseksi. Laita sivuun odottamaan.
  3. Leikkaa filee auki levyksi: leikkaa vaakatasossa fileen pitkään sivuun noin 1 cm paksuinen viilto päästä päähän. Jatka leikkaamista varovasti vähän kerrallaan niin, että filee on edelleen kiinni toisesta päästä ja siitä muodostuu yhtenäinen levy. Levitä täytettä tasaisesti lihan päälle ja kääri tiukaksi rullaksi. Sulje rulla cocktailtikuilla tai paistinarulla.
  4. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja ruskista rullan pinta. Siirrä uuninkestävään vuokaan. Aseta rullan keskelle lihaan paistomittari ja paista uunin keskiosassa 175-asteisessa uunissa noin 40–60 minuuttia tai kunnes mittari näyttää 70 astetta.
  5. Nosta uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista. Leikkaa rulla siivuiksi ja tarjoile sieni-perunasalaatin kera.
Flank steak pannulla
  1. Ota liha huoneenlämpöön 30–60 min ennen valmistamista. Mausta flank steak reilulla suolalla ja mustapippurilla.
  2. Paista lihaa keskilämmöllä noin 4–6 minuuttia per puoli. Nosta liha folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile sieni-perunasalaatin kera.
Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit