Sallad av potatis och skogens svampar
Salta rejält och koka potatisen ordentligt, men icke sönder. Låt potatisen svalna. Putsa svamparna och hacka i mindre bitar. Stek på varm panna så att vätskan avdunstar. Låt svalna en stund.
Gör små kuber av potatisen och lägg i en skål tillsammans med svampen. Hacka lök och vitlök och fyll på blandningen. Rör i majonnäs och crèmefraiche och rör om. Smaka av och fyll vid behov på med lite salt och peppar.
Fylld lantgrisrullad
Tag köttet i rumstemperatur 30-60 minuter innan tillredning.
Tillverka fyllningen. Hacka löken i små bitar och sautera i smör på varm panna. Tillsätt spenaten och stek ännu i några minuter, skarva sen i med salt, peppar och citronsaft och rör om. Ta av plattan och rör försiktigt i mjölet så massan blir jämn. Låt avsvalna.
Skär upp filén på längden så det blir en enhetlig platta på ca. 1 cm – skär inte helt igenom. Bred ut fyllning över hela ytan och rulla ihop till en rulle som du försluter med cocktailpinnar eller snöre.
Värm upp lite olja på pannan och bryn rullens yta. Flytta över till en ugnssäker form och placera temperaturmätaren mitt i biten. Grädda på 175 grader i ugn, ca. 40-60 minuter borde räcka för att mätaren skall stanna på 70 grader.
Tag ut ur ugnen, svep in i folien och låt vila i ca. 10 minuter innan du skär upp rullen. Servera med potatis- och svampsalladen.