Fyllda champinjoner svepta i riktig bacon
6
30min total tid
Lätt
Det finns mycket man kan svepa in i bacon för att förhöja smakupplevelsen. En sommarklassiker är helt klart rejäla champinjoner och receptet kunde inte vara enklare. Fyllningen väljer du själv, färskost, smältost eller varför inte blåmögelost? Välj själv, variera och njut!
Ingredienser
Fyllda champinjoner svepta i riktig bacon
- 2 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 12 champinjon
- 200 g smältost
Instruktioner
Rensa svampen och bryt loss foten. Fyll svampen med ost och svep in den i några skivor bacon.
Placera i en ugnsform eller på en plåt och grädda i 220 grader i ungefär 20 minuter eller tills svampen blivit härligt mjuk.
Du kan också tillredan rätten på grillen, men då kan det löna sig att använda en cocktailpinne för att hålla ihop ”paketet”.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 80 g | |
---|---|---|
Energi | 1377 kJ / 332 kcal | 1101 kJ / 266 kcal |
Fett | 27.7 g | 22.1 g |
- varav mättat fett | 11.6 g | 9.3 g |
Kolhydrat | 1.8 g | 1.4 g |
- varav sockerarter | 1.7 g | 1.4 g |
Protein | 18 g | 15 g |
Fiber | 0.5 g | 0.4 g |
Salt | 2.6 g | 2.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.