Green goddess -sallad och filébiffar av lantgris
4
30min tillagningstid + 30min total tid
Lätt
Ingredienser
Green goddess -sallad
- 1 sallad
- 1 hjärtsallad
- 30 g färsk babyspenat
- 0.5 gurka
- 0.5 broccoli
dressing
- 100 g turkisk yoghurt
- 1 kruka persilja
- 1 kruka basilika
- 1 bladselleri
- 3 vårlök
- 2 vitlökslyftor
- 1 lime saft
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 2 msk olja
Dessutom
- färska örter
- 0.5 dl hackade nötter
Instruktioner
Börja med dressingen. Använd stavmixer eller beredare och blanda ihop selleri, vårlök, skalade vitlöksklyftor och saften från en lime. Kör till en jämn massa.
Skär huvudsallat, hjärtsallat och broccolins toppar och stjälkar till passligt stora munsbitar. Halvera gurkan på längden, avlägsna frön med en sked och skär i skivor. Strimla vårlöken. Blanda alla ingredienser i en skål och rör i såsen strax innan servering.
Tillred filébiffarna på grillen. Biffarna blir snabbt klara, behövs bara cirka 2,5 minuter per sida. Skiva biffarna och servera antingen vid sidan av eller på salladen.
Du kan toppa portionerna med färska örter eller krossade nötter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 408 kJ / 98 kcal | 1429 kJ / 343 kcal |
Fett | 6.2 g | 21.7 g |
- varav mättat fett | 1.3 g | 4.5 g |
Kolhydrat | 2.5 g | 8.9 g |
- varav sockerarter | 1.7 g | 6.1 g |
Protein | 8 g | 26 g |
Fiber | 1.1 g | 3.9 g |
Salt | 0.4 g | 1.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.