Hoppa till innehållet
Green goddess -sallad och filébiffar av lantgris

Green goddess -sallad och filébiffar av lantgris

Snabb och mör filébiff original av lantgris 460g

30min

4

Lätt

Kan det här vara sommarens bästa combo? Den här färgsprakande och läckra salladen, som blivit populär i sociala medier, är jättegod tillsammans med lantgrisens snabba och möra filébiffar. Dessa färdigkryddade, mörade biffar är oerhört lätta att grilla eller steka saftiga.

Ingredienser

Green goddess -sallad
  • 1 sallad
  • 1 hjärtsallad
  • 30 g färsk babyspenat
  • 0.5 gurka
  • 0.5 broccoli
dressing
  • 100 g turkisk yoghurt
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka basilika
  • 1 bladselleri
  • 3 vårlök
  • 2 vitlökslyftor
  • 1 lime saft
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 msk olja
Dessutom
  • färska örter
  • 0.5 dl hackade nötter

Instruktioner

Börja med dressingen. Använd stavmixer eller beredare och blanda ihop selleri, vårlök, skalade vitlöksklyftor och saften från en lime. Kör till en jämn massa.
Skär huvudsallat, hjärtsallat och broccolins toppar och stjälkar till passligt stora munsbitar. Halvera gurkan på längden, avlägsna frön med en sked och skär i skivor. Strimla vårlöken. Blanda alla ingredienser i en skål och rör i såsen strax innan servering.
Tillred filébiffarna på grillen. Biffarna blir snabbt klara, behövs bara cirka 2,5 minuter per sida. Skiva biffarna och servera antingen vid sidan av eller på salladen.
Du kan toppa portionerna med färska örter eller krossade nötter.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 408 kJ / 98 kcal 1429 kJ / 343 kcal
Fett 6.2 g 21.7 g
- varav mättat fett 1.3 g 4.5 g
Kolhydrat 2.5 g 8.9 g
- varav sockerarter 1.7 g 6.1 g
Protein 8 g 26 g
Fiber 1.1 g 3.9 g
Salt 0.4 g 1.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan