Grillad avocado med salsa gjord på jordgubbar, vattenmelon och chili
4
1h total tid
Ingredienser
Grillad avokado med salsa gjord på jordgubbar
- 4 avocado
- 2 msk rypsolja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Salsan
- 250 g jordgubbe
- 250 g vattenmelon
- 0.5 röd chili
- 2 msk olivolja
- 1 msk lime saft
- 1 msk bladpersilja
Instruktioner
Gör salsan först: Putsa jordgubbarna och skär i små kuber, skala vattenmelonen och gör även kuber av den. Halvera chilin, ta bort fröna och finhacka.
Rör ihop ingredienserna. Krydda med olja, saft och finhackad persilja och koriander. Tillsätt vid behov en nypa salt och låt stå i kallt och ta smak.
Halvera avokadon och avlägsna kärnan. Pensla ytan med olja och grilla på en varm grill med skärsnitten nedåt tills avokadon får bra färg. Detta torde ta cirka en minut. Krydda med salt och peppar.
Ställ avokadon på ett serveringsfat med skärsnittet uppåt och fyll kärnhålet med salsa. Ställ resten av salsan vid sidan om som tilltugg.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 650 kJ / 158 kcal | 1625 kJ / 395 kcal |
Fett | 15.1 g | 37.9 g |
- varav mättat fett | 1.9 g | 4.7 g |
Kolhydrat | 2.4 g | 6 g |
- varav sockerarter | 2.1 g | 5.3 g |
Protein | 1 g | 4 g |
Fiber | 3.8 g | 9.4 g |
Salt | 0.3 g | 0.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.