Hoppa till innehållet
Grillad sparris lindad i bacon

Grillad sparris lindad i bacon

Riktig bacon 150 g

3

30min total tid

Lätt

Sparrisbacon eller baconsparris? Ingen skillnad för oss, huvudsaken är att du ger dig i kast med detta busenkla recept. Grillen eller ugnen gäller när du får dessa att fungera i samklang med äkta finsk bacon, gjort i Finland på inhemskt kött. Riktig bacon!

Ingredienser

Grillad sparris lindad i bacon

Instruktioner

Bryt av den hårda ändan av sparrisen. Skala och skölj.
Linda en till två skivor bacon runt två sparrisar.
Grädda i 250 grader i ca 10 minuter eller låt baconet få färg i grillen och flytta sen upp sparrisen i folie på övre gallret tills sparrisen är klar.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 110 g
Energi 742 kJ / 179 kcal 816 kJ / 197 kcal
Fett 14.1 g 15.5 g
- varav mättat fett 4.5 g 5 g
Kolhydrat 2 g 2.2 g
- varav sockerarter 1.9 g 2.1 g
Protein 10 g 11 g
Fiber 2.7 g 2.9 g
Salt 1.2 g 1.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan