Grillad sparris lindad i bacon
3
30min total tid
Lätt
Sparrisbacon eller baconsparris? Ingen skillnad för oss, huvudsaken är att du ger dig i kast med detta busenkla recept. Grillen eller ugnen gäller när du får dessa att fungera i samklang med äkta finsk bacon, gjort i Finland på inhemskt kött. Riktig bacon!
Ingredienser
Grillad sparris lindad i bacon
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 250 g gröna sparrisstänger
Instruktioner
Bryt av den hårda ändan av sparrisen. Skala och skölj.
Linda en till två skivor bacon runt två sparrisar.
Grädda i 250 grader i ca 10 minuter eller låt baconet få färg i grillen och flytta sen upp sparrisen i folie på övre gallret tills sparrisen är klar.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 110 g | |
---|---|---|
Energi | 742 kJ / 179 kcal | 816 kJ / 197 kcal |
Fett | 14.1 g | 15.5 g |
- varav mättat fett | 4.5 g | 5 g |
Kolhydrat | 2 g | 2.2 g |
- varav sockerarter | 1.9 g | 2.1 g |
Protein | 10 g | 11 g |
Fiber | 2.7 g | 2.9 g |
Salt | 1.2 g | 1.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.