Grillad sparris lindad i bacon

Grillad sparris lindad i bacon

Sparrisbacon eller baconsparris? Ingen skillnad för oss, huvudsaken är att du ger dig i kast med detta busenkla recept. Grillen eller ugnen gäller när du får dessa att fungera i samklang med äkta finsk bacon, gjort i Finland på inhemskt kött. Riktig bacon!

Ingredienser

  • 1 knippe grön sparris
  • 1 pkt Snellmanin Kunnon pekonia

Grillad sparris lindad i bacon — Gör så här

  1. Bryt av den hårda ändan av sparrisen. Skala och skölj.
  2. Linda en till två skivor bacon runt två sparrisar.
  3. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter eller låt baconet få färg i grillen och flytta sen upp sparrisen i folie på övre gallret tills sparrisen är klar.
bacon

Vi har många gånger fått frågan varför vi inte tillverkar en sådan omtyckt produkt som vanligt bacon här i Jakobstad.
I vårt utbud finns sedan tidigare Extramör bacon, men inte traditionellt råbacon.

Vi har länge drömt om finländskt råbacon. Nya produkter kräver förutom produktutveckling ofta stora investeringar, att utveckla en ny produkt är alltså ingen liten grej. En bit inpå året 2017 började ändå bitarna falla på plats och vi kunde gå vidare med vår idé.

Nu kan vi stolta också erbjuda Riktig bacon – ett enastående mört och smakrikt råbacon.

Rate

Dela

Kommentarer