Hoppa till innehållet
Grillsallad

Grillsallad

Mörad biff av nöt ytterfilé 2 st 240 g

20min

4

Lätt

Den här grillsalladen bjuder på den perfekta kombinationen av sommarens bästa smaker – saftig nektarin, krispigt grillad hjärtsallat tillsammans med saftigt, inhemskt nötkött. Burrata-ost och björnbär bidrar med fyllighet och sötma, medan en het men mjuk paprikasås sätter pricken över i:et. Som gjort för varma sommardagar: lätt men mättande, fräscht men fullt av smak!

Ingredienser

Mojo Picón -sås
  • 150 g grillad paprika (konserv)
  • 1 röd chili,mild
  • 2 vitlökslyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk malda koriander
  • 0.5 tsk salt

Instruktioner

Ta köttet i rumstemperatur 30 minuter före tillagning.
1. Förbered såsen. Skölj och låt paprikorna rinna av och skär dem sen i bitar. Finhacka chilin.
2. Skala och hacka vitlöken.
3. Lägg alla ingredienser till såsen i en skål och kör med stavmixer.
4. Skär nektarinerna i fyra delar och avlägsna kärnan. Skär gemsalladen i fyra delar på längden.
5. Pensla nektarinerna och salladen med olja.
6. Pensla köttet med olja.
7. Värm grillen ja Grilla i 2–3 minuter per sida. Krydda med salt och svartpeppar.
8. Låt köttet vila en stund.
9. Grilla nektarinerna tills de blir aningen mjuka och får fin färg.
10. Grilla sedan salladen snabbt.
11. Tranchera köttet.
12. Bygg din portion. Lägg grillad sallad och nektarinerna på ett serveringsfat. Riv över burrata och tillsätt björnbär. Lägg på det skivade köttet, ringla över såsen och avsluta med bladpersilja.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 325 g
Energi 539 kJ / 130 kcal 1753 kJ / 422 kcal
Fett 9.6 g 31.2 g
- varav mättat fett 2.4 g 7.8 g
Kolhydrat 4.9 g 15.9 g
- varav sockerarter 2.9 g 9.4 g
Protein 6 g 19 g
Fiber 0.5 g 1.8 g
Salt 0.7 g 2.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Den här grillsalladen bjuder på den perfekta kombinationen av sommarens bästa smaker – saftig nektarin, krispigt grillad hjärtsallat tillsammans med saftigt, inhemskt nötkött. Burrata-ost och björnbär bidrar med fyllighet och sötma, medan en het men mjuk paprikasås sätter pricken över i:et. Som gjort för varma sommardagar: lätt men mättande, fräscht men fullt av smak!

fixa receptet steg-för-steg

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan