
Grillsallad
Mörad biff av nöt ytterfilé 2 st 240 g20min
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Mörad biff av nöt ytterfilé 2 st 240 g
- 4 nektarin eller persika
- 200 g hjärtsallad
- 2 msk rypsolja
- 1 paket (á 125g) burrata
- 125 g ask björnbär
- 0.5 kruka bladpersilja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Mojo Picón -sås
- 150 g grillad paprika (konserv)
- 1 röd chili,mild
- 2 vitlökslyftor
- 0.5 dl olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 tsk malda koriander
- 0.5 tsk salt
Instruktioner
Ta köttet i rumstemperatur 30 minuter före tillagning.
1. Förbered såsen. Skölj och låt paprikorna rinna av och skär dem sen i bitar. Finhacka chilin.
2. Skala och hacka vitlöken.
3. Lägg alla ingredienser till såsen i en skål och kör med stavmixer.
4. Skär nektarinerna i fyra delar och avlägsna kärnan. Skär gemsalladen i fyra delar på längden.
5. Pensla nektarinerna och salladen med olja.
6. Pensla köttet med olja.
7. Värm grillen ja Grilla i 2–3 minuter per sida. Krydda med salt och svartpeppar.
8. Låt köttet vila en stund.
9. Grilla nektarinerna tills de blir aningen mjuka och får fin färg.
10. Grilla sedan salladen snabbt.
11. Tranchera köttet.
12. Bygg din portion. Lägg grillad sallad och nektarinerna på ett serveringsfat. Riv över burrata och tillsätt björnbär. Lägg på det skivade köttet, ringla över såsen och avsluta med bladpersilja.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 325 g | |
---|---|---|
Energi | 539 kJ / 130 kcal | 1753 kJ / 422 kcal |
Fett | 9.6 g | 31.2 g |
- varav mättat fett | 2.4 g | 7.8 g |
Kolhydrat | 4.9 g | 15.9 g |
- varav sockerarter | 2.9 g | 9.4 g |
Protein | 6 g | 19 g |
Fiber | 0.5 g | 1.8 g |
Salt | 0.7 g | 2.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.