Siirry sisältöön
Grillattu salaatti

Grillattu salaatti

Naudan mureutettu ulkofileepihvi 2 kpl 240 g

20min

4

Helppo

Tämä grillattu salaatti on täydellinen yhdistelmä kesän parhaita makuja – mehukkaat nektariinit ja rapeaksi grillattu sydänsalaatti saavat seurakseen mehevää naudanlihaa. Burrata ja karhunvatukat tuovat annokseen täyteläisyyttä ja makeutta, ja lempeän tulinen paprikakastike viimeistelee kokonaisuuden. Resepti on kuin tehty lämpimiin kesäpäiviin: kevyt mutta täyttävä, raikas mutta täynnä makua.

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Naudan mureutettu ulkofileepihvi 2 kpl 240 g
  • 4 kpl nektariinia tai persikkaa
  • 200 g sydänsalaattia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 kpl pakettia (á 125g) burratajuustoa
  • 125 g rasia karhunvatukoita
  • 0.5 kpl ruukku lehtipersiljaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Mojo Picón -kastike
  • 150 g paahdettuja paprikoita (säilyke)
  • 1 kpl mieto punainen chili
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 0.5 tl suolaa

Ohje

  1. Valmista kastike. Valuta paprikat ja paloittele ne. Hienonna chili.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit.
  3. Laita kaikki kastikkeen ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella.
  4. Leikkaa nektariinit neljään osaan ja poista siemen. Leikkaa sydänsalaatit neljään osaan pituussuunnassa.
  5. Sivele nektariinit ja salaatti öljyllä.
  6. Sivele lihojen pintaan öljyä.
  7. Kuumenna grilli ja grillaa pihvejä 2–3 min välillä kääntäen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  8. Anna pihvien vetäytyä folion alla.
  9. Grillaa nektariinit hieman pehmeiksi ja kauniin värisiksi. Grillaa lopuksi salaatti.
  10. Ota nektariinit grillistä, käännä salaatit ja grillaa vielä hetki.
  11. Viipaloi lihat.
  12. Kokoa salaatti. Levitä tarjoiluastian pohjalla grillattua salaattia ja nektariineja. Revi päälle burratajuustoa ja karhunvatukoita. Lisää viipaloitu liha. Valuta päälle kastiketta ja viimeistele lehtipersiljalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 325 g
Energia 539 kJ / 130 kcal 1753 kJ / 422 kcal
Rasva 9.6 g 31.2 g
- josta tyydyttynyttä 2.4 g 7.8 g
Hiilihydraatit 4.9 g 15.9 g
- josta sokereita 2.9 g 9.4 g
Proteiini 6 g 19 g
Ravintokuitu 0.5 g 1.8 g
Suola 0.7 g 2.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Tämä grillattu salaatti on täydellinen yhdistelmä kesän parhaita makuja – mehukkaat nektariinit ja rapeaksi grillattu sydänsalaatti saavat seurakseen mehevää naudanlihaa. Burrata ja karhunvatukat tuovat annokseen täyteläisyyttä ja makeutta, ja lempeän tulinen paprikakastike viimeistelee kokonaisuuden. Resepti on kuin tehty lämpimiin kesäpäiviin: kevyt mutta täyttävä, raikas mutta täynnä makua.

kokkaa resepti vaiheittain

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle