
Grillattu salaatti
Naudan mureutettu ulkofileepihvi 2 kpl 240 g20min
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Naudan mureutettu ulkofileepihvi 2 kpl 240 g
- 4 kpl nektariinia tai persikkaa
- 200 g sydänsalaattia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 kpl pakettia (á 125g) burratajuustoa
- 125 g rasia karhunvatukoita
- 0.5 kpl ruukku lehtipersiljaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Mojo Picón -kastike
- 150 g paahdettuja paprikoita (säilyke)
- 1 kpl mieto punainen chili
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 0.5 tl suolaa
Ohje
- Valmista kastike. Valuta paprikat ja paloittele ne. Hienonna chili.
- Kuori ja hienonna valkosipulit.
- Laita kaikki kastikkeen ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella.
- Leikkaa nektariinit neljään osaan ja poista siemen. Leikkaa sydänsalaatit neljään osaan pituussuunnassa.
- Sivele nektariinit ja salaatti öljyllä.
- Sivele lihojen pintaan öljyä.
- Kuumenna grilli ja grillaa pihvejä 2–3 min välillä kääntäen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Anna pihvien vetäytyä folion alla.
- Grillaa nektariinit hieman pehmeiksi ja kauniin värisiksi. Grillaa lopuksi salaatti.
- Ota nektariinit grillistä, käännä salaatit ja grillaa vielä hetki.
- Viipaloi lihat.
- Kokoa salaatti. Levitä tarjoiluastian pohjalla grillattua salaattia ja nektariineja. Revi päälle burratajuustoa ja karhunvatukoita. Lisää viipaloitu liha. Valuta päälle kastiketta ja viimeistele lehtipersiljalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 325 g | |
---|---|---|
Energia | 539 kJ / 130 kcal | 1753 kJ / 422 kcal |
Rasva | 9.6 g | 31.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.4 g | 7.8 g |
Hiilihydraatit | 4.9 g | 15.9 g |
- josta sokereita | 2.9 g | 9.4 g |
Proteiini | 6 g | 19 g |
Ravintokuitu | 0.5 g | 1.8 g |
Suola | 0.7 g | 2.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.