Grillfilé av lantgris med grillad vattemelon
40min
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Snabb och mör grillfilé av lantgris ca 600 g
Grillad vattenmelon
- 1 liten vattenmelon
- 2 tsk chili & lime-kryddblandning
Lime-gräddfilssås
- 1 lime
- 3 vitlökslyftor
- 200 g gräddfil
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 1.5 msk finhackad dill
Dessutom
- 3 msk olja
- färska örter
- 2 lime
Instruktioner
- Tag köttet i rumstemperatur en halvtimme innan tillredning.
- Börja med att tillverka gräddfilssås. Lägg vitlöksklyftorna i ett litet folieknyte och häll i cirka 2 tsk olja. Låt knytet vila på grillen i 10 minuter eller tills vitlöken mjuknat. När klyftorna svalnat en aning klämmer du ut dem ur sitt skal och pressar dem.
- Halvera limen, pensla in den skurna ytan med en liten mängd olja och grilla i cirka 5 minuter.
- Blanda crème fraiche, saften från din grillade lime, salt, peppar och pressad vitlök samt finhackad dill.
- Kör nu filén på medeltemperatur på grillen i 4–6 minuter per sida eller tills innertemperaturen nått 70 grader. Svep in köttet i folie och låt dra i 10 minuter. Skär köttet i skivor vid servering.
- Under tiden köttet drar sig i folie, tillreder du vattenmelonen. Skiva den först, grilla sen skivorna några minuter per sida eller tills de börjar få lite färg. Krydda de grillade skivorna av vattenmelon med chili & lime-kryddblandning.
- Toppa portionerna med färska örter och servera med limeklyftor.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 400 g | |
|---|---|---|
| Energi | 392 kJ / 94 kcal | 1566 kJ / 376 kcal |
| Fett | 6.4 g | 25.6 g |
| - varav mättat fett | 1.7 g | 7 g |
| Kolhydrat | 1.5 g | 5.9 g |
| - varav sockerarter | 1.1 g | 4.3 g |
| Protein | 8 g | 30 g |
| Fiber | 0.2 g | 0.9 g |
| Salt | 0.6 g | 2.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
