Grillpurjo
6
30min tillagningstid + 30min total tid
Lätt
Ingredienser
Grillpurjo
- 3 purjo
- 2 dl vatten
- 0.5 tsk salt
- 2 msk olja
- 1 msk mörk sirap
Instruktioner
Skär purjolöken i 7 cm:s bitar från den vita delen. Skölj och lägg i en traktörpanna eller platt stekpanna. Häll på vatten och en nypa salt.
Koka upp, lägg på locket och låt småkoka i 5–7 minuter. Koktiden beror på purjobitarnas tjocklek, koka inte för länge. Placera purjobitarna på hushållspapper eller en ren kökshandduk och låt svalna.
Pensla purjon med olja-sirapsblandningen och grilla på medelhög värme tills de fått en vacker färg. Servera tillsammans med grillat kött.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 120 g | |
---|---|---|
Energi | 251 kJ / 61 kcal | 302 kJ / 73 kcal |
Fett | 3.9 g | 4.7 g |
- varav mättat fett | 0.2 g | 0.3 g |
Kolhydrat | 4.1 g | 4.9 g |
- varav sockerarter | 3.9 g | 4.7 g |
Protein | 1 g | 2 g |
Fiber | 1.7 g | 2 g |
Salt | 0.4 g | 0.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.