Siirry sisältöön
Grillipurjo

Grillipurjo

6

30min työaika + 30min kokonaisaika

Helppo

Grillipurjo sopii hienosti grillatun lihan lisukkeeksi. Grillatussa ruoassa on se hieno omaperäinen maku, joka sopii hyvin liharuokiin. Muista kuitenkin, että purjoa tulee keittää noin 5-7 minuuttia ennen grilliin viemistä. Grillipurjo on lisuke, joka kannattaa ehdottomasti laittaa testiin.

Ainekset

Grillipurjo
  • 3 kpl purjosipulia
  • 2 dl vettä
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl tummaa siirappia

Ohje

Leikkaa purjon valkoisesta osasta noin 7 cm:n paloja. Huuhtele palat ja aseta ne paistokasariin tai laakeaan paistinpannuun, valuta kerros vettä keittoastian pohjalle ja ripottele hiukan suolaa päälle. Kuumenna kiehuvaksi, pane kansi päälle ja anna kiehua 5–7 minuuttia hiljaa poreillen. Keittoaika riippuu purjopalojen paksuudesta, älä ylikypsennä. Nosta purjopalat talouspaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen päälle valumaan ja jäähtymään.

Sudi purjopalojen pintaan öljy-siirappiseosta ja grillaa ne keskilämpöisessä grillissä kauniin raidallisiksi joka puolelta. Tarjoa grillatun lihan lisukkeena.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 120 g
Energia 251 kJ / 61 kcal 302 kJ / 73 kcal
Rasva 3.9 g 4.7 g
- josta tyydyttynyttä 0.2 g 0.3 g
Hiilihydraatit 4.1 g 4.9 g
- josta sokereita 3.9 g 4.7 g
Proteiini 1 g 2 g
Ravintokuitu 1.7 g 2 g
Suola 0.4 g 0.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle