Hoppa till innehållet
Grillpurjo

Grillpurjo

6

30min tillagningstid | 30min total tid

Lätt

Grillpurjo? Varför inte?? Passar perfekt med kött och har en väldigt säregen smak. Kom ändå ihåg att koka purjon i 5-7 minuter innan du grillar.

Ingredienser

Grillpurjo
  • 3 purjo
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 1 msk mörk sirap

Instruktioner

Skär purjolöken i 7 cm:s bitar från den vita delen. Skölj och lägg i en traktörpanna eller platt stekpanna. Häll på vatten och en nypa salt.
Koka upp, lägg på locket och låt småkoka i 5–7 minuter. Koktiden beror på purjobitarnas tjocklek, koka inte för länge. Placera purjobitarna på hushållspapper eller en ren kökshandduk och låt svalna.
Pensla purjon med olja-sirapsblandningen och grilla på medelhög värme tills de fått en vacker färg. Servera tillsammans med grillat kött.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 120 g
Energi 251 kJ / 61 kcal 302 kJ / 73 kcal
Fett 3.9 g 4.7 g
- varav mättat fett 0.2 g 0.3 g
Kolhydrat 4.1 g 4.9 g
- varav sockerarter 3.9 g 4.7 g
Protein 1 g 2 g
Fiber 1.7 g 2 g
Salt 0.4 g 0.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan