Grillpurjo
Grillpurjo? Varför inte?? Passar perfekt med kött och har en väldigt säregen smak. Kom ändå ihåg att koka purjon i 5-7 minuter innan du grillar.
6
Ingredienser
-
- 3 purjolökar
- vatten, salt
- 2 msk olja
- 1 msk mörk sirap
Grillpurjo — Gör så här
-
- Skär purjolöken i 7 cm:s bitar från den vita delen. Skölj och lägg i en traktörpanna eller platt stekpanna. Häll på vatten och en nypa salt.
- Koka upp, lägg på locket och låt småkoka i 5–7 minuter. Koktiden beror på purjobitarnas tjocklek, koka inte för länge. Placera purjobitarna på hushållspapper eller en ren kökshandduk och låt svalna.
- Pensla purjon med olja-sirapsblandningen och grilla på medelhög värme tills de fått en vacker färg. Servera tillsammans med grillat kött.