Hoppa till innehållet
Halloumisallad

Halloumisallad

4

20min total tid

Lätt

En lätt lunch i sin egen rätt eller ett härligt komplement till något gott från grillen. Sommar i en salladsskål.

Ingredienser

Halloumisallad
  • 200 g halloumiost
  • 2 skivor rågbröd
  • 2 msk olivolja
  • 6 tomat
  • 16 oliv utan kärna i saltlag
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 50 g vårlök

Instruktioner

Skölj halloumiosten med kallt vatten och torka med hushållspapper. Skär i stänger. Stek oststängerna på medelhög värme tills de fått en brun yta.
Tärna rågbrödsskivorna och bryn i olivolja i en stekpanna.
Skär upp tomaterna, och lägg i en serveringsskål. Tillsätt osten, rågbrödet, oliverna och svartpeppar. Häll på olivolja och vinäger, och blanda försiktigt om. Dekorera salladen med salladslök eller örter.
Servera tillsammans med baconspett.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 270 g
Energi 554 kJ / 133 kcal 1494 kJ / 360 kcal
Fett 10.3 g 27.8 g
- varav mättat fett 3.1 g 8.3 g
Kolhydrat 5.3 g 14.3 g
- varav sockerarter 2.8 g 7.6 g
Protein 5 g 12 g
Fiber 1.9 g 5 g
Salt 0.7 g 1.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan