Halloumisallad
4
20min total tid
Lätt
Ingredienser
Halloumisallad
- 200 g halloumiost
- 2 skivor rågbröd
- 2 msk olivolja
- 6 tomat
- 16 oliv utan kärna i saltlag
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 1 msk vinäger
- 50 g vårlök
Instruktioner
Skölj halloumiosten med kallt vatten och torka med hushållspapper. Skär i stänger. Stek oststängerna på medelhög värme tills de fått en brun yta.
Tärna rågbrödsskivorna och bryn i olivolja i en stekpanna.
Skär upp tomaterna, och lägg i en serveringsskål. Tillsätt osten, rågbrödet, oliverna och svartpeppar. Häll på olivolja och vinäger, och blanda försiktigt om. Dekorera salladen med salladslök eller örter.
Servera tillsammans med baconspett.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 270 g | |
---|---|---|
Energi | 554 kJ / 133 kcal | 1494 kJ / 360 kcal |
Fett | 10.3 g | 27.8 g |
- varav mättat fett | 3.1 g | 8.3 g |
Kolhydrat | 5.3 g | 14.3 g |
- varav sockerarter | 2.8 g | 7.6 g |
Protein | 5 g | 12 g |
Fiber | 1.9 g | 5 g |
Salt | 0.7 g | 1.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.