Halloumisallad
20min
4
Lätt
En lätt lunch i sin egen rätt eller ett härligt komplement till något gott från grillen. Sommar i en salladsskål.
Ingredienser
Halloumisallad
- 200 g halloumiost
- 2 skivor rågbröd
- 2 msk olivolja
- 6 tomat
- 16 oliv utan kärna i saltlag
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 1 msk vinäger
- 50 g vårlök
Instruktioner
- Skölj halloumiosten med kallt vatten och torka med hushållspapper. Skär i stänger. Stek oststängerna på medelhög värme tills de fått en brun yta.
- Tärna rågbrödsskivorna och bryn i olivolja i en stekpanna.
- Skär upp tomaterna, och lägg i en serveringsskål. Tillsätt osten, rågbrödet, oliverna och svartpeppar. Häll på olivolja och vinäger, och blanda försiktigt om. Dekorera salladen med salladslök eller örter.
- Servera tillsammans med baconspett.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 270 g | |
|---|---|---|
| Energi | 554 kJ / 133 kcal | 1494 kJ / 360 kcal |
| Fett | 10.3 g | 27.8 g |
| - varav mättat fett | 3.1 g | 8.3 g |
| Kolhydrat | 5.3 g | 14.3 g |
| - varav sockerarter | 2.8 g | 7.6 g |
| Protein | 5 g | 12 g |
| Fiber | 1.9 g | 5 g |
| Salt | 0.7 g | 1.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
En lätt lunch i sin egen rätt eller ett härligt komplement till något gott från grillen. Sommar i en salladsskål.