Halloumisalaatti

Halloumisalaatti 1

Halloumisalaatti on maukas lisuke esimerkiksi pekonivartaiden kylkeen. Halloumisalaattiin voi lisätä halutessaan myös meidän laadukkaita leikkeleitä hieman lihaisaa mureutta tuomaan. Halloumisalaatti toimii hyvin esimerkiksi kevyenä lounaana tai juuri sopivana välipalana.

4

Ainekset

  • 200 g halloumijuustoa
  • 2 ruisleipäviipaletta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 6 kypsää tomaattia tai rasia miniluumutomaatteja
  • 16 oliivia
  • 0.5 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • kevätsipulia, basilikaa tai oreganoa

Halloumisalaatti — Ohje

  1. Leikkaa kylmällä vedellä huuhdottu ja talouspaperilla kuivaksi pyyhitty halloumijuusto tangoiksi. Grillaa tai paista tankoihin ruskea pinta keskikuumalla lämmöllä. Siirrä juusto lautaselle odottamaan.
  2. Kuutioi ruisleipäviipaleet ja ruskista kuutiot oliiviöljyssä parilatasolla tai paistinpannussa.
  3. Viipaloi pestyt tomaatit tarjoiluastiaan, ripottele halloumijuustotangot, ruskistetut ruisleipäkuutiot, oliivit ja pippuri päälle. Pirskottele öljyä ja viinietikkaa salaatin pinnalle, sekoita kevyesti. Viimeistele salaatti kevätsipulilla tai tuoreyrtillä.
  4. Tarjoile esimerkiksi pekonivartaiden kanssa.

Arvioi

Jaa

Kommentit