Halloumisallad

Halloumisallad 1

En lätt lunch i sin egen rätt eller ett härligt komplement till något gott från grillen. Sommar i en salladsskål.

4

Ingredienser

  • 200 g halloumiost
  • 2 skivor rågbröd
  • 2 msk olivolja
  • 6 mogna tomater eller ett paket plommontomater
  • 16 oliver
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • salladslök, basilika eller oregano

Halloumisallad — Gör så här

  1. Skölj halloumiosten med kallt vatten och torka med hushållspapper. Skär i stänger. Stek oststängerna på medelhög värme tills de fått en brun yta.
  2. Tärna rågbrödsskivorna och bryn i olivolja i en stekpanna.
  3. Skär upp tomaterna, och lägg i en serveringsskål. Tillsätt osten, rågbrödet, oliverna och svartpeppar. Häll på olivolja och vinäger, och blanda försiktigt om. Dekorera salladen med salladslök eller örter.
  4. Servera tillsammans med baconspett.

Rate

Dela

Kommentarer