Hoppa till innehållet
Hamburgerbiffar

Hamburgerbiffar

Burger malet kött av nöt 20 % 650 g

8

15min tillagningstid + 15min total tid

Lätt

Det här är malet köttet för all biffälskare. Snellmans burgermaletkött packas direkt efter malningen, vilket gör att alla köttfibrer ligger åt samma håll. På så vis får biffarna en luftigare och bättre konsistens. Malet köttet görs också av fetare köttdelar än vanligt malet kött, vilket gör biffarna möra och saftiga. Burgermaletkött innehåller endast gm-fritt, 100 % finländskt, ofruset nötkött.

Ingredienser

Hamburgerbiffar

Instruktioner

Skär biffarna direkt ut stången med hjälp av stödlinjerna. En linje (ca. 1 cm) ger dig biffar på 80 gram medan två linjer ger dig en saftig biff på 160 g. Använd en väldigt vass kökskniv eller en sågtandad brödkniv för att skära biffarna.
Forma biffen så den blir lite större än din påtänkta semla. Tryck in biffen lite i mitten.
Grilla biffarna på gas- eller kolgrill. Du kan också steka dem, eller tillreda i ugnen. Vi rekommenderar kolgrillen, eftersom det ger biffarna en underbar grillsmak! Tiden på grillen varierar från ett par minuter till upp till tio minuter, beroende på hur du vill ha din burgare.
Krydda färdiga biffar med havssalt och svartpeppar och vill du ha en ostburgare får ostskivan gärna smälta en stund på grillen ovanpå biffen, använd då indirekt värme.
Bygg din burgare enligt behag och njut!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 130 g
Energi 1245 kJ / 300 kcal 1619 kJ / 390 kcal
Fett 23.6 g 30.7 g
- varav mättat fett 10.9 g 14.1 g
Kolhydrat 0.1 g 0.2 g
- varav sockerarter 0 g 0 g
Protein 21 g 28 g
Fiber 0.1 g 0.1 g
Salt 1.2 g 1.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg för steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan