
Hamburgerbiffar
Burger malet kött av nöt 20 % 650 g15min
8
Lätt
Ingredienser
Hamburgerbiffar
- 1 pkt Snellman Burger malet kött av nöt 20 % 650 g
- 1 tsk havssalt
- 1 tsk svartpeppar
Instruktioner
- Skär biffarna direkt ut stången med hjälp av stödlinjerna. En linje (ca. 1 cm) ger dig biffar på 80 gram medan två linjer ger dig en saftig biff på 160 g. Använd en väldigt vass kökskniv eller en sågtandad brödkniv för att skära biffarna.
- Forma biffen så den blir lite större än din påtänkta semla. Tryck in biffen lite i mitten.
- Grilla biffarna på gas- eller kolgrill. Du kan också steka dem, eller tillreda i ugnen. Vi rekommenderar kolgrillen, eftersom det ger biffarna en underbar grillsmak! Tiden på grillen varierar från ett par minuter till upp till tio minuter, beroende på hur du vill ha din burgare.
- Krydda färdiga biffar med havssalt och svartpeppar och vill du ha en ostburgare får ostskivan gärna smälta en stund på grillen ovanpå biffen, använd då indirekt värme.
- Bygg din burgare enligt behag och njut!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 130 g | |
---|---|---|
Energi | 1245 kJ / 300 kcal | 1619 kJ / 390 kcal |
Fett | 23.6 g | 30.7 g |
- varav mättat fett | 10.9 g | 14.1 g |
Kolhydrat | 0.1 g | 0.2 g |
- varav sockerarter | 0 g | 0 g |
Protein | 21 g | 28 g |
Fiber | 0.1 g | 0.1 g |
Salt | 1.2 g | 1.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.