Hamburgerbiffar
8
15min tillagningstid + 15min total tid
Lätt
Ingredienser
Hamburgerbiffar
- 1 pkt Snellman Burger malet kött av nöt 20 % 650 g
- 1 tsk havssalt
- 1 tsk svartpeppar
Instruktioner
Skär biffarna direkt ut stången med hjälp av stödlinjerna. En linje (ca. 1 cm) ger dig biffar på 80 gram medan två linjer ger dig en saftig biff på 160 g. Använd en väldigt vass kökskniv eller en sågtandad brödkniv för att skära biffarna.
Forma biffen så den blir lite större än din påtänkta semla. Tryck in biffen lite i mitten.
Grilla biffarna på gas- eller kolgrill. Du kan också steka dem, eller tillreda i ugnen. Vi rekommenderar kolgrillen, eftersom det ger biffarna en underbar grillsmak! Tiden på grillen varierar från ett par minuter till upp till tio minuter, beroende på hur du vill ha din burgare.
Krydda färdiga biffar med havssalt och svartpeppar och vill du ha en ostburgare får ostskivan gärna smälta en stund på grillen ovanpå biffen, använd då indirekt värme.
Bygg din burgare enligt behag och njut!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 130 g | |
---|---|---|
Energi | 1245 kJ / 300 kcal | 1619 kJ / 390 kcal |
Fett | 23.6 g | 30.7 g |
- varav mättat fett | 10.9 g | 14.1 g |
Kolhydrat | 0.1 g | 0.2 g |
- varav sockerarter | 0 g | 0 g |
Protein | 21 g | 28 g |
Fiber | 0.1 g | 0.1 g |
Salt | 1.2 g | 1.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.