Hoppa till innehållet
Inhemsk charcuteriebricka

Inhemsk charcuteriebricka

(3)
Kommentarer
Finländsk kallrökt skinka 80 g

1h (varav 30min aktiv)

4

Lätt

En dignande tallrik med delikatesser för mörka kvällar och höstens fester! Snellmans nya inhemska kallrökt skinka gav oss inspiration att ro ihop en inhemsk version av en klassisk charcuteriebricka. Skinkan får på vår bricka sällskap av ett sortiment av inhemska gourmetostar, salta kex och en söt morotskompott.
En dignande tallrik med delikatesser för mörka kvällar och höstens fester! Snellmans nya inhemska kallrökt skinka gav oss inspiration att ro ihop en inhemsk version av en klassisk charcuteriebricka. Skinkan får på vår bricka sällskap av ett sortiment av inhemska gourmetostar, salta kex och en söt morotskompott.

fixa receptet steg-för-steg

1

Skala och riv morötterna grovt.

2

Riv apelsinskalet och pressa saften.

3

Lägg alla ingredienser för syltkompotten - utom saltet – i en kastrull. Koka i cirka 15 minuter tills morötterna är mjuka och blandningen har tjocknat.

4

Tillsätt salt, rör om och låt svalna. Om kompotten verkar för torr kan du tillsätta mer vätska vid behov.

5

Servera på en charkbricka med inhemskt kallrökt skinka.

6

Komplettera med rostade och marinerade inhemska paprikor, inhemska goda ostar och kex. Rosmarinkvistar är sen pricken över i:et.

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält