
Inhemsk charcuteriebricka
Finländsk kallrökt skinka 80 g1h (varav 30min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
Morotskompott
- 2 står morotter
- 0,5 dl vatten
- 75 g syltsocker
- 1 appelsin skal
- 0,3 tsk salt
Dessutom
- 1 pkt Snellman Finländsk kallrökt skinka 80 g
- 200 g färdiga marinerade och rostade paprikor
- 350 g inhemska ostar (t.ex. blåmögel, vitmögel, cheddar)
- 80 g smärgåskex
- bladpersilja eller rosmarin
Instruktioner
-
Skala och riv morötterna grovt. Riv apelsinskalet och pressa saften. Lägg alla ingredienser för syltkompotten – utom saltet – i en kastrull. Koka i cirka 15 minuter tills morötterna är mjuka och blandningen har tjocknat. Tillsätt salt, rör om och låt svalna. Om kompotten verkar för torr kan du tillsätta mer vätska vid behov.
-
Servera på en charkbricka med inhemskt kallrökt skinka, rostade och marinerade inhemska paprikor, inhemska goda ostar och kex.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 964 kJ / 231 kcal | 2411 kJ / 577 kcal |
Fett | 12.7 g | 31.8 g |
- varav mättat fett | 7.4 g | 18.6 g |
Kolhydrat | 14.8 g | 37 g |
- varav sockerarter | 9.7 g | 24.3 g |
Protein | 13 g | 32 g |
Fiber | 0.9 g | 2.3 g |
Salt | 0.9 g | 2.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.