Hoppa till innehållet
Innerfilè av gris på grillen

Innerfilè av gris på grillen

Innerfilé av lantgris ca 690 g

6

50min total tid

Lätt

Innerfilé av gris är som gjort för att grillas. Gör ett bra grundjobb när du masserar in kryddorna, så blir helheten välsmakande och god. Stekmätaren håller dig på kartan så att köttet inte blir torrt. Servera med grönsaker och nypotatis.

Ingredienser

Innerfilè av gris på grillen

Instruktioner

Ta köttet i rumstemperatur en halvtimme innan tillredning. Ta bort eventuella hinnor, massera in kryddorna på ytan och låt vila.
Stick stekmätaren i köttet. Ge biten en vacker yta på grillen innan du sänker temperaturen och grillar med rotation tills mätaren visar på 70 grader.
Sätt den färdiga köttbiten i folie en tid, för att fullborda arbetet på bästa sätt.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 90 g
Energi 609 kJ / 144 kcal 548 kJ / 130 kcal
Fett 3.6 g 3.2 g
- varav mättat fett 1.8 g 1.6 g
Kolhydrat 0 g 0 g
- varav sockerarter 0 g 0 g
Protein 28 g 25 g
Fiber 0 g 0 g
Salt 1.8 g 1.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan