Innerfilè av gris på grillen
6
50min total tid
Lätt
Innerfilé av gris är som gjort för att grillas. Gör ett bra grundjobb när du masserar in kryddorna, så blir helheten välsmakande och god. Stekmätaren håller dig på kartan så att köttet inte blir torrt. Servera med grönsaker och nypotatis.
Ingredienser
Innerfilè av gris på grillen
- 1 pkt Snellman Innerfilé av lantgris ca 690 g
- 1.5 tsk salt
- örter
Instruktioner
Ta köttet i rumstemperatur en halvtimme innan tillredning. Ta bort eventuella hinnor, massera in kryddorna på ytan och låt vila.
Stick stekmätaren i köttet. Ge biten en vacker yta på grillen innan du sänker temperaturen och grillar med rotation tills mätaren visar på 70 grader.
Sätt den färdiga köttbiten i folie en tid, för att fullborda arbetet på bästa sätt.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 90 g | |
---|---|---|
Energi | 609 kJ / 144 kcal | 548 kJ / 130 kcal |
Fett | 3.6 g | 3.2 g |
- varav mättat fett | 1.8 g | 1.6 g |
Kolhydrat | 0 g | 0 g |
- varav sockerarter | 0 g | 0 g |
Protein | 28 g | 25 g |
Fiber | 0 g | 0 g |
Salt | 1.8 g | 1.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.