Katsu Sando-smörgåsar
4
30min tillagningstid + 30min total tid
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g
- 3 dl panko ströbröd
- 2 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 msk olja för stekning
- 1 tsk salt
- 1 Katsu sando -smörgås
Mangoldfyllning
- 0.5 tsk salt
- 1 msk rypsolja
- 70 g röd mangold
- 1 vitlökslyftor
Tonkatsu-sås
- 3 msk tomatketchup
- 3 msk worcestershiresås
- 1.5 msk sojasås
- 0.5 tsk senappulver
- 0.5 tsk vitlökspulver
Dessutom
- 1 dl majonnäs
- 8 rostat bröd
Instruktioner
Gör först tonkatsu-såsen. Mät upp ingredienserna i en skål och rör till en jämn konsistens. Se till att senapspulvret inte bildar klimpar.
Knäck äggen på en djup tallrik och rör lätt sönder strukturen. Mät upp ströbröd och vetemjöl på egna tallrikar.
Krydda lövbiffarna med salt och peppar på bägge sidor. Doppa och dutta en biff i taget först i vetemjöl, sen ägg och slutligen ströbröd. Ställ dina färdigt panerade biffar till sidan en stund.
Täck hela stekpannans botten med olja och värm upp pannan till medelvärme. Stek biffarna 2-4 minuter på bägge sidor tills du får en gyllenbrun yta. Lyft de färdiga biffarna till sidan på hushållspapper.
Tillred mangold-fyllningen. Finhacka vitlöken, sätt en skvätt olja i en stekpanna och sautera vitlöken några minuter utan att bryna den. Tillsätt mangolden på pannan och stek vidare någon minut tills bladen mjuknat lite. Lyft pannan av plattan.
Skär biffarna på hälften. Bred majonnäs på bröden och fortsätt sen med tonkatsusås. Toppa med mangold och avrunda med en biff. Toppa ännu med den andra brödskivan och tryck ihop lite. Halvera brödet och njut. Perfekt som läcker lunch eller mustigt mellanmål!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 240 g | |
---|---|---|
Energi | 1275 kJ / 304 kcal | 3060 kJ / 730 kcal |
Fett | 14.2 g | 34 g |
- varav mättat fett | 1.5 g | 3.6 g |
Kolhydrat | 31.7 g | 76.2 g |
- varav sockerarter | 2.2 g | 5.4 g |
Protein | 12 g | 29 g |
Fiber | 1.1 g | 2.6 g |
Salt | 2 g | 4.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.