Katsu sando -voileipä

Katsu sando -voileipä

Kotimaisten raaka-aineiden valitseminen ei tarkoita, että tarvitsisi kokata suomalaisittain tai tinkiä ruoan mausta! Kokeile tätä upean umamista japanilaista possuvoileipää Katsu Sandoa, jonka väliin tulee rapeaksi paistettua possua, majoneesia, mausteista kastiketta ja mangoldia.

Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

4 30 min

Ainekset

  • 1 pkt Snellman maatiaispossun lehtipihvi ulkofileestä (240 g)
  • 3 dl pankojauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 kpl kananmunaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen
Mangolditäyte
  • 70 g punamangoldia (1 rasia)
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa
Tonkatsu-kastike
  • 3 rkl ketsuppia
  • 3 rkl worcesterkastiketta
  • 1,5 rkl soijakastiketta
  • 0,5 tl sinappijauhetta
  • 0,5 tl valkosipulijauhetta
Lisäksi
  • majoneesia
  • 8 kpl vaaleaa paahtoleipäviipaletta

Katsu sando -voileipä — Ohje

  1. Valmista ensin tonkatsu-kastike. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Varmista, ettei sinappijauhe jää paakkuiseksi.
  2. Riko kananmunat syvälle lautaselle ja vispaa rakenne rikki. Mittaa vehnä- ja pankojauhot omille lautasilleen.
  3. Mausta Snellman maatiaispossun lehtipihvit suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Upota pihvi kerrallaan ensin vehnäjauhoon, sitten kananmunaan ja lopuksi pankojauhoihin. Laita kokonaan paneroidut pihvit sivuun odottamaan.
  4. Lisää reilusti öljyä pannulle niin, että pannun pohja peittyy, kuumenna hellan keskitasolla. Paista pihvi kerrallaan 2–4 minuuttia per puoli tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Nosta valmis pihvi talouspaperille.
  5. Valmista mangolditäyte: Pilko valkosipuli pieneksi. Lorauta öljyä pannulle ja kuullota valkosipuleita miedolla lämmöllä muutama minuutti, älä ruskista. Lisää mangoldi pannulle ja jatka paistamista noin minuutti, kunnes lehdet ovat hiukan pehmenneet. Nosta hellalta.
  6. Leikkaa pihvit puoliksi. Voitele leivät majoneesilla ja tonkatsu-kastikkeella. Nosta päälle mangoldia ja pihvi. Nosta kastikkeilla voidellut leivät päälle ja paina leipiä hieman kasaan. Leikkaa puoliksi ja nauti!
Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit