Katsu sando -smörgås

Katsu sando -voileipä

Att kocka med inhemska råvaror behöver inte betyda att man kompromissar med smakerna och bara bjuder på inhemska rätter. Nu kan du uppleva umami, och göra en grismacka i form av en Katsu Sando – en upplevelse i sig som varvas med majonnäs, god sås och doldisen mangold.

Receptet är framtaget av Satokausi.fi webbplatsen.

4 30 min

Ingredienser

  • 1 paket Snellman Lövbiff av nöt ytterfilé, 2 st (240 g)
  • 3 dl panko ströbröd
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • rypsolja för stekning
Mangoldfyllning
  • 70 g rödmangold (1 ask)
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • salt
Tonkatsu-sås
  • 3 msk ketchup
  • 3 msk Worcestershire-sås
  • 1,5 msk sojasås
  • 0,5 tsk senapspulver
  • 0,5 tsk vitlökspulver
Dessutom
  • god majonnäs
  • 8 st ljust rostbröd

Katsu sando -smörgås — Gör så här

  1. Gör först tonkatsu-såsen. Mät upp ingredienserna i en skål och rör till en jämn konsistens. Se till att senapspulvret inte bildar klimpar.
  2. Knäck äggen på en djup tallrik och rör lätt sönder strukturen. Mät upp ströbröd och vetemjöl på egna tallrikar.
  3. Krydda lövbiffarna med salt och peppar på bägge sidor. Doppa och dutta en biff i taget först i vetemjöl, sen ägg och slutligen ströbröd. Ställ dina färdigt panerade biffar till sidan en stund.
  4. Täck hela stekpannans botten med olja och värm upp pannan till medelvärme. Stek biffarna 2-4 minuter på bägge sidor tills du får en gyllenbrun yta. Lyft de färdiga biffarna till sidan på hushållspapper.
  5. Tillred mangold-fyllningen. Finhacka vitlöken, sätt en skvätt olja i en stekpanna och sautera vitlöken några minuter utan att bryna den. Tillsätt mangolden på pannan och stek vidare någon minut tills bladen mjuknat lite. Lyft pannan av plattan.
  6. Skär biffarna på hälften. Bred majonnäs på bröden och fortsätt sen med tonkatsusås. Toppa med mangold och avrunda med en biff. Toppa ännu med den andra brödskivan och tryck ihop lite. Halvera brödet och njut. Perfekt som läcker lunch eller mustigt mellanmål!
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer