Klar potatissallad
6
1h total tid
Lätt
Ingredienser
Klar potatissallad
- 1 kg nypotatis
- 1 äpple
- 200 g fetaost
- 2 vårlök
- 0.5 vitlökslyftor
- 1 dl olja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 msk citron saft
- 1 kruka rucola
Dessutom
- 200 g padron paprica
Instruktioner
Tvätta potatisen väl. Koka, låt svalna och skär i kuber.
Tvätta äpplet och gör lika stora kuber som av potatisen. Gör kuber av fetaosten (om du inte köpt en variant i färdiga bitar). Skala vitlöken och hacka fint. Rör ihop alla ingredienser.
Blanda salt, svartpeppar och citronsaft i oljan och rör om. Häll över salladen och rör om ytterligare. Smaka av.
Låt stå i kylskåp och ta smak i åtminstone en halv timme.
Garnera potatissalladen med ruccola. Stek till små, spanska paprior, Pimientos de Padrón, på grillen tills de mjuknar och får färg. Toppa paprikan med flingsalt och peppar.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 260 g | |
---|---|---|
Energi | 602 kJ / 144 kcal | 1564 kJ / 375 kcal |
Fett | 9.4 g | 24.6 g |
- varav mättat fett | 2.3 g | 6 g |
Kolhydrat | 11.1 g | 29 g |
- varav sockerarter | 1.6 g | 4.2 g |
Protein | 3 g | 9 g |
Fiber | 0.9 g | 2.3 g |
Salt | 0.5 g | 1.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.