Klar potatissallad
1h
6
Lätt
Ingredienser
Klar potatissallad
- 1 kg nypotatis
- 1 äpple
- 200 g fetaost
- 2 vårlök
- 0.5 vitlökslyftor
- 1 dl olja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 msk citron saft
- 1 kruka rucola
Dessutom
- 200 g padron paprica
Instruktioner
-
Tvätta potatisen väl. Koka, låt svalna och skär i kuber.
-
Tvätta äpplet och gör lika stora kuber som av potatisen. Gör kuber av fetaosten (om du inte köpt en variant i färdiga bitar). Skala vitlöken och hacka fint. Rör ihop alla ingredienser.
-
Blanda salt, svartpeppar och citronsaft i oljan och rör om. Häll över salladen och rör om ytterligare. Smaka av.
-
Låt stå i kylskåp och ta smak i åtminstone en halv timme.
-
Garnera potatissalladen med ruccola. Stek till små, spanska paprior, Pimientos de Padrón, på grillen tills de mjuknar och får färg. Toppa paprikan med flingsalt och peppar.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 260 g | |
|---|---|---|
| Energi | 602 kJ / 144 kcal | 1564 kJ / 375 kcal |
| Fett | 9.4 g | 24.6 g |
| - varav mättat fett | 2.3 g | 6 g |
| Kolhydrat | 11.1 g | 29 g |
| - varav sockerarter | 1.6 g | 4.2 g |
| Protein | 3 g | 9 g |
| Fiber | 0.9 g | 2.3 g |
| Salt | 0.5 g | 1.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.