Hoppa till innehållet
Klar potatissallad

Klar potatissallad

6

1h total tid

Lätt

En smakrik potatissallad gör sig perfekt med vår Mjuka Iivari. Fräscha och somriga ingredienser garanterar en perfekt helhet, och som pricken över i:et kompletterar du måltiden med Pimientos de Padrón på grillen.

Ingredienser

Klar potatissallad
  • 1 kg nypotatis
  • 1 äpple
  • 200 g fetaost
  • 2 vårlök
  • 0.5 vitlökslyftor
  • 1 dl olja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk citron saft
  • 1 kruka rucola
Dessutom
  • 200 g padron paprica

Instruktioner

Tvätta potatisen väl. Koka, låt svalna och skär i kuber.

Tvätta äpplet och gör lika stora kuber som av potatisen. Gör kuber av fetaosten (om du inte köpt en variant i färdiga bitar). Skala vitlöken och hacka fint. Rör ihop alla ingredienser.

Blanda salt, svartpeppar och citronsaft i oljan och rör om. Häll över salladen och rör om ytterligare. Smaka av.
Låt stå i kylskåp och ta smak i åtminstone en halv timme.

Garnera potatissalladen med ruccola. Stek till små, spanska paprior, Pimientos de Padrón, på grillen tills de mjuknar och får färg. Toppa paprikan med flingsalt och peppar.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 260 g
Energi 602 kJ / 144 kcal 1564 kJ / 375 kcal
Fett 9.4 g 24.6 g
- varav mättat fett 2.3 g 6 g
Kolhydrat 11.1 g 29 g
- varav sockerarter 1.6 g 4.2 g
Protein 3 g 9 g
Fiber 0.9 g 2.3 g
Salt 0.5 g 1.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan