Klar potatissallad

Kirkas perunasalaatti

En smakrik potatissallad gör sig perfekt med vår Mjuka Iivari. Fräscha och somriga ingredienser garanterar en perfekt helhet, och som pricken över i:et kompletterar du måltiden med Pimientos de Padrón på grillen.

4-6 60 min

Ingredienser

  • 1 kg nypotatis
  • 1 st grönt äpple
  • 200 g fetaost
  • 2 skaft vårlök
  • 0,5 st vitlöksklyftor
  • 1 dl olja
  • 0,5 - 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 msk citronsaft
  • 1 kruka ruccola
Dessutom
  • Pimientos de Padrón, det vill säga små paprikor för grillen

Klar potatissallad — Gör så här

  1. Tvätta potatisen väl. Koka, låt svalna och skär i kuber.
  2. Tvätta äpplet och gör lika stora kuber som av potatisen. Gör kuber av fetaosten (om du inte köpt en variant i färdiga bitar). Skala vitlöken och hacka fint. Rör ihop alla ingredienser.
  3. Blanda salt, svartpeppar och citronsaft i oljan och rör om. Häll över salladen och rör om ytterligare. Smaka av.
  4. Låt stå i kylskåp och ta smak i åtminstone en halv timme.
  5. Garnera potatissalladen med ruccola. Stek till små, spanska paprior, Pimientos de Padrón, på grillen tills de mjuknar och får färg. Toppa paprikan med flingsalt och peppar.
Grillkorvar

“Grillkorv är en av finländarnas absoluta favoriter och därför vill vi också göra våra grillkorvar så bra som möjligt. Det ska vara mycket kött och så lite tillsatsämnen som möjligt. Korvarna innehåller varken svål eller maskinurbenat kött – endast handskuret, finländskt kött av gris och nöt. Och om inte förr så när man smakar dem märker man nog det.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer