Kirkas perunasalaatti

Kirkas perunasalaatti

Kirkas perunasalaatti on Pehmeän Iivarin paras kaveri. Raikkaat ja kesäiset ainekset takaavat mahtavan makuelämyksen, jonka kruunaa grillatut Padron paprikat.

4-6 60 min

Ainekset

  • 1 kg uusia perunoita
  • 1 kpl vihreä omena
  • 200 g fetajuustoa
  • 2 vartta kevätsipulia
  • 0,5 kpl valkosipulinkynsi
  • 1 dl öljyä
  • 0,5 - 1 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 ruukku rucolaa
Lisäksi
  • Padron paprikoita eli grillipaprikoita

Kirkas perunasalaatti — Ohje

  1. Pese perunat hyvin. Keitä kypsäksi, jäähdytä. Leikkaa kuutioiksi.
  2. Pese omena ja leikkaa kuutioiksi. Kuutioi fetajuusto. Hienonna kevätsipuli. Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita hyvin.
  3. Sekoita öljyn sekaan suola, mustapippuri ja sitruunamehu. Kaada salaatin joukkoon ja sekoita hyvin. Tarkista maku.
  4. Anna maustua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  5. Koristele perunasalaatti rucolalla. Tarjoa lisukkeena grillissä paahdettuja padron paprikoita. Mausta paprikat suolalla ja pippurilla.
Grillimakkarat

“Kyllä grillimakkara on yksi suomalaisten ikisuosikeista ja siksi me halutaan tehdä nämä omamme niin hyvin kuin osataan. Me laitetaan makkaraan paljon lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Eikä näissä ole kamaraa tai koneellisesti eroteltua lihaakaan, vaan ihan käsin leikattua suomalaista possua ja nautaa. Ja viimeistään maistamallahan tuon huomaa.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit