Knackkorvspizza
30min (varav 15min aktiv)
3
Lätt
Hela familjen gillar knackkorvspizza. Alternativet är smidigt att ta till när man antingen inte har tid eller ork att göra en deg, utan helst tar en sväng förbi frysdisken.
Herr Snellmans recept använder tre olika sorters ost, men det blir gott även med bara en typ. Välj din favorit!
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Riktig skinnfri knackkorv 280 g
- 1 burk tomatpuré
- 3 msk tomatketchup
- 1 msk oregano
- 0.3 paket Kippari smältost
- 0.5 dl parmesan ost
- 150 g riven ost
- 1 rågpizzadeg (frusen)
Instruktioner
Forma pizzadegen till en bogg, använd lite mjöl och kavla ut ett tunnt botten. Blanda tomatpuré, oregano och ketchup och sprid ut.
Föredela all ost du valt jämnt över pizzan och toppa med knackkorven.
Grädda 10-15 minuter i 220 grader.
Tips
Kokeile myös herkullista jauhelihapizza-reseptiä!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 325 g | |
---|---|---|
Energi | 1402 kJ / 337 kcal | 4556 kJ / 1096 kcal |
Fett | 24.4 g | 79.4 g |
- varav mättat fett | 11.4 g | 37.1 g |
Kolhydrat | 15.1 g | 48.9 g |
- varav sockerarter | 3.6 g | 11.6 g |
Protein | 14 g | 46 g |
Fiber | 2.6 g | 8.4 g |
Salt | 1.1 g | 3.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.