Hoppa till innehållet
Korv-brödrulle

Korv-brödrulle

All Natural Chorizo grillkorv 230 g

4

40min total tid

Medel

Detta recept från ”Ugolinun herkut”-bloggen var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.

Ingredienser

Korv-brödrulle
Kantarellkräm
  • 1 dl kantarell
  • 1 vitlökslyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl färsk timjan
  • 0.5 dl färsk persilja
  • 1 några nypor salt
  • 1 nypa vitpeppar
  • 1 svartpeppar
Chilikräm
  • 2 röd chili
  • 1 vitlökslyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl färsk persilja
  • 1 några nypor salt

Instruktioner

Tillred först krämerna

Stek kantarellerna i en tesked olivolja för att få bort överflödig vätska. Smaka av med timjan, vitpeppar, svartpeppar och salt. Blanda vitlöken och persiljan med en mortel eller mixer och blanda ner i krämen. Tillsätt olivolja och blanda ännu lite

Skär chilin i små bitar. Blanda vitlök, persilja och salt i en mortel. Blanda med krämen. Tillsätt olivolja och blanda noggrant
Grilla korven
Värm bröden eller tunnbröden på grillen i ett par sekunder
Bred ut krämen på bröden. Sätt två korvar per bröd ovanpå krämen (4 korvar). Sätt ingredienserna till varje bröd och rulla försiktigt ihop
Linda in rullarna i folie så hålls de bra ihop och är lätta att äta.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 250 g
Energi 1201 kJ / 289 kcal 3003 kJ / 724 kcal
Fett 22.4 g 55.9 g
- varav mättat fett 6.3 g 15.8 g
Kolhydrat 12.1 g 30.4 g
- varav sockerarter 1 g 2.6 g
Protein 10 g 24 g
Fiber 2.7 g 6.8 g
Salt 1.5 g 3.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan