Korv-brödrulle
4
40min total tid
Medel
Ingredienser
Korv-brödrulle
- 1 pkt Snellman All Natural Bratwurst grillkorv 230 g
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
- 4 vete- eller rågtunnbröd utan tillsatser
- 100 g eldig groddsallad
Kantarellkräm
- 1 dl kantarell
- 1 vitlökslyftor
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 dl färsk timjan
- 0.5 dl färsk persilja
- 1 några nypor salt
- 1 nypa vitpeppar
- 1 svartpeppar
Chilikräm
- 2 röd chili
- 1 vitlökslyftor
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 dl färsk persilja
- 1 några nypor salt
Instruktioner
Tillred först krämerna
Stek kantarellerna i en tesked olivolja för att få bort överflödig vätska. Smaka av med timjan, vitpeppar, svartpeppar och salt. Blanda vitlöken och persiljan med en mortel eller mixer och blanda ner i krämen. Tillsätt olivolja och blanda ännu lite
Skär chilin i små bitar. Blanda vitlök, persilja och salt i en mortel. Blanda med krämen. Tillsätt olivolja och blanda noggrant
Grilla korven
Värm bröden eller tunnbröden på grillen i ett par sekunder
Bred ut krämen på bröden. Sätt två korvar per bröd ovanpå krämen (4 korvar). Sätt ingredienserna till varje bröd och rulla försiktigt ihop
Linda in rullarna i folie så hålls de bra ihop och är lätta att äta.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 1201 kJ / 289 kcal | 3003 kJ / 724 kcal |
Fett | 22.4 g | 55.9 g |
- varav mättat fett | 6.3 g | 15.8 g |
Kolhydrat | 12.1 g | 30.4 g |
- varav sockerarter | 1 g | 2.6 g |
Protein | 10 g | 24 g |
Fiber | 2.7 g | 6.8 g |
Salt | 1.5 g | 3.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.