Makkara-leipäkääryleet

Makkara-leipäkääryleet

Tämä Ugolinon herkut -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.

6

Ainekset

BRATWURST-KANTARELLI LEIPÄKÄÄRYLEET
  • 1 pkt Snellman All Natural Bratwurst
  • Lisäaineettomia ruis- tai vehnärieskoja
  • ituja, esim. sinimailasen
  • tuoretta timjamia
  • kanttarellitahnaa
Kanttarellitahna
  • 1 dl kanttarelleja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • tuoretta timjamia ja persiljaa
  • ripaus suolaa, valk- ja mustapippuria
CHIPOTLE-CHORIZO LEIPÄKÄÄRYLEET
  • 1 pkt Snellman All Natural Chipotle & Chorizo
  • Lisäaineettomia ruis- tai vehnärieskoja
  • Cheddarjuustoa (cili)
  • Tulinen silmusalaatti
  • Chili (punainen)
Puolukkatahna
  • 1 dl puolukoita
  • 0.5 chili hienonnettuna
  • 1 rkl sokeria
TULINEN CHORIZO-BROCCOLINI LEIPÄKÄÄRYLEET
  • 1 pkt Snellman All Natural Chorizo
  • Lisäaineettomia ruis- tai vehnärieskoja
  • broccolini (tuore luomu)
  • Chili (punainen)
  • Tulinen silmusalaatti
Chilitahna
  • 2 punaista chiliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • tuoretta persiljaa
  • suolaa

Tee näin

  1. Valmista heti ensimmäisenä tahnat
  2. Paista kanttarellit pannulla 1 tl oliiviöljyssä kunnes menettävät ylimääräiset nesteet. Mausta tinjamilla, valkopippurilla, mustapippurilla ja suolalla. Siirrä mortteliin tai mixeriin valkosipulin ja persiljan kanssa ja sekoita tahnaksi. Lisää oliiviöljy ja sekoita vielä hetken
  3. Laita puolukat, chili ja sokeri pieneen kattilaan. Hajoita pikkaisen puolukoita niin että mehu tulee hyvin ulos ja sekoita. Lämmitä seos ja anna kuplia aina sekottaen kunnes muodostuu hillomainen tahna. Tässä prosessissa menee noin 5 minuuttia
  4. Leikkaa chili pieneksi paloiksi. Lisää mortteliin valkosipulin, persiljan ja suolan kanssa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää oliiviöljy ja sekoita kunnolla
  5. Paista makkarat grillissä
  6. Lämmitä leipäset tai rieskat grillissä muutaman sekunnin per puoli
  7. Levitä jokaisen leivän keskelle oma tahna. Aseta tahnan päälle kaksi makkaraa (4 chipotle & chorizo). Aseta jokaisen leipäsen päälle kuuluvat täytteet ja taita hyvin varovasti kiinni
  8. Kääri ympärille vähän folioo niin rullat pysyvät tiukasti kiinni ja on helppo syödä.
Makkarat All Natural

”Nämä meidän All Natural -tuotteet on kokonaan lisäaineettomia. Ja vaikka se kuulostaakin yksinkertaiselta, niin aika monta vuotta me jouduttiin tekemään töitä, että saatiin näistä juuri niin hyviä kuin haluttiin. Ratkaisu oli lopulta laittaa enemmän lihaa ja kokeilla erilaisia mausteyhdistelmiä. Nyt on kuitenkin helppo todeta, että kyllä kannatti.”

Kim, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä