Makkara-leipäkääryleet
Tämä Ugolinon herkut -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.
6
Ainekset
- BRATWURST-KANTARELLI LEIPÄKÄÄRYLEET
-
- 1 pkt Snellman All Natural Bratwurst
- Lisäaineettomia ruis- tai vehnärieskoja
- ituja, esim. sinimailasen
- tuoretta timjamia
- kanttarellitahnaa
- Kanttarellitahna
-
- 1 dl kanttarelleja
- 1 valkosipulinkynsi
- 0.5 dl oliiviöljyä
- tuoretta timjamia ja persiljaa
- ripaus suolaa, valk- ja mustapippuria
- CHORIZO LEIPÄKÄÄRYLEET
-
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo
- Lisäaineettomia ruis- tai vehnärieskoja
- Cheddarjuustoa (cili)
- Tulinen silmusalaatti
- Chili (punainen)
- Puolukkatahna
-
- 1 dl puolukoita
- 0.5 chili hienonnettuna
- 1 rkl sokeria
- TULINEN CHORIZO-BROCCOLINI LEIPÄKÄÄRYLEET
-
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo
- Lisäaineettomia ruis- tai vehnärieskoja
- broccolini (tuore luomu)
- Chili (punainen)
- Tulinen silmusalaatti
- Chilitahna
-
- 2 punaista chiliä
- 1 valkosipulinkynsi
- 0.5 dl oliiviöljyä
- tuoretta persiljaa
- suolaa
Makkara-leipäkääryleet — Ohje
-
- Valmista heti ensimmäisenä tahnat
- Paista kanttarellit pannulla 1 tl oliiviöljyssä kunnes menettävät ylimääräiset nesteet. Mausta tinjamilla, valkopippurilla, mustapippurilla ja suolalla. Siirrä mortteliin tai mixeriin valkosipulin ja persiljan kanssa ja sekoita tahnaksi. Lisää oliiviöljy ja sekoita vielä hetken
- Laita puolukat, chili ja sokeri pieneen kattilaan. Hajoita pikkaisen puolukoita niin että mehu tulee hyvin ulos ja sekoita. Lämmitä seos ja anna kuplia aina sekottaen kunnes muodostuu hillomainen tahna. Tässä prosessissa menee noin 5 minuuttia
- Leikkaa chili pieneksi paloiksi. Lisää mortteliin valkosipulin, persiljan ja suolan kanssa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää oliiviöljy ja sekoita kunnolla
- Paista makkarat grillissä
- Lämmitä leipäset tai rieskat grillissä muutaman sekunnin per puoli
- Levitä jokaisen leivän keskelle oma tahna. Aseta tahnan päälle kaksi makkaraa (chorizo). Aseta jokaisen leipäsen päälle kuuluvat täytteet ja taita hyvin varovasti kiinni
- Kääri ympärille vähän folioo niin rullat pysyvät tiukasti kiinni ja on helppo syödä.
Kokonaan lisäaineettomat All Natural – tuotteet syntyivät usean vuoden tuotekehityksen tuloksena. Ratkaisu oli lopulta helppo: Laitetaan enemmän lihaa ja kokeillaan erilaisia mausteyhdistelmiä. Lopputulos on juuri niin hyvä kuin alun perin ajateltiin.