Hoppa till innehållet
Köttsoppa

Köttsoppa

Benfri soppkött ca 700 g

4h 30min (varav 30min aktiv)

6

Lätt

En finsk klassiker som passar både vardag och fest. Den är okomplicerad att göra men oerhört matig. Med de bästa råvarorna blir slutresultatet dessutom så gott som perfekt. Koka stora satser och värm följande dag.

Ingredienser

Köttsoppa

Instruktioner

Köttsoppa

Tag köttet i rumstemperatur 1/2 timme innan tillredning.

Skala och hacka löken och morötterna.

Brun köttet på samtliga sidor i stekpanna. Lägg köttbiten i en kastrull och tillsätt 1,5 l vatten, löken, salt och ca. 20 st hela kryddpepparkorn.
Koka på mild temperatur i ca. 3–4 timmar, tills köttet är mört. Skala bort skyn som uppstår på ytan med sked.

Skala och hacka potatis, morot, palsternacka och purjo.

Låt soppbasen svalna en stund, lyft sen ut köttet och skär det i kuber. Sila spadet och häll tillbaka i kastrullen med potatis, morot palsternacka och purjo. Låt koka i ca. 30 minuter. Fyll på med köttkuberna och koka i ytterligare ca. 5 minuter. Avrunda med lite färsk persilja.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 266 kJ / 63 kcal 1063 kJ / 253 kcal
Fett 2 g 8 g
- varav mättat fett 1.4 g 5.6 g
Kolhydrat 4.7 g 19 g
- varav sockerarter 1 g 3.9 g
Protein 6 g 25 g
Fiber 0.8 g 3.2 g
Salt 0.5 g 2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan