Köttsoppa
4h 30min (varav 30min aktiv)
6
Lätt
Ingredienser
Köttsoppa
- 1 pkt Snellman Benfri soppkött ca 700 g
- 10 potatis
- 3 morötter
- 1 lök
- 0.5 purjo
- 1 strimlad färsk persilja
- 1.5 l vatten
- 1 tsk kryddpeppar
- 2 tsk salt
- 1 palsternacka
Instruktioner
Köttsoppa
Tag köttet i rumstemperatur 1/2 timme innan tillredning.
Skala och hacka löken och morötterna.
Brun köttet på samtliga sidor i stekpanna. Lägg köttbiten i en kastrull och tillsätt 1,5 l vatten, löken, salt och ca. 20 st hela kryddpepparkorn.
Koka på mild temperatur i ca. 3–4 timmar, tills köttet är mört. Skala bort skyn som uppstår på ytan med sked.
Skala och hacka potatis, morot, palsternacka och purjo.
Låt soppbasen svalna en stund, lyft sen ut köttet och skär det i kuber. Sila spadet och häll tillbaka i kastrullen med potatis, morot palsternacka och purjo. Låt koka i ca. 30 minuter. Fyll på med köttkuberna och koka i ytterligare ca. 5 minuter. Avrunda med lite färsk persilja.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 266 kJ / 63 kcal | 1063 kJ / 253 kcal |
Fett | 2 g | 8 g |
- varav mättat fett | 1.4 g | 5.6 g |
Kolhydrat | 4.7 g | 19 g |
- varav sockerarter | 1 g | 3.9 g |
Protein | 6 g | 25 g |
Fiber | 0.8 g | 3.2 g |
Salt | 0.5 g | 2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.