Krispig lantgris med sallad på gröna bönor
6
30min tillagningstid + 30min total tid
Lätt
Ingredienser
Papusalaatti
- 750 g grön böna
- 1 gurka
- 2 lök
- 2 vitlökslyftor
- 0.5 kruka bladpersilja
- 2 msk citron saft
- 2 msk senap
- 1 påse sallad
- 0.5 tsk olja för stekning
Dessutom
- 1 pkt Snellman Vitlök-tomat filébiff av lantgris 5 st 690g
- 4 dl panko ströbröd
Instruktioner
Skär bort den hårda rotdelen av bönorna. Koka i vatten i 1–2 minuter. Bönorna får bjuda på lite tuggmotstånd. Skölj av bönorna med kallt vatten. Häll i en skål och rör i senap och citronsaft. Skär tunna skivor av löken och finhacka vitlöken. Sautera lökblandningen på låg värme i en skvätt olja i några minuter. Skölj av salladen och riv i bitar på ett fat. Skär skivor av gurkan. Lägg stekt lök, gurka och bönor på fatet om vart annat.
Panera Snellmans marinerade biffar av lantgris lätt med pankomjöl. Tillred i air fryer i ca. 15 minuter på 180–200 grader. Vänd biffen en gång under tiden. Vill du, kan du även steka biffen i stekpannan. Skär i skivor och servera tillsammans med bönsalladen.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 360 g | |
---|---|---|
Energi | 392 kJ / 93 kcal | 1410 kJ / 336 kcal |
Fett | 3 g | 10.8 g |
- varav mättat fett | 0.5 g | 1.8 g |
Kolhydrat | 8.9 g | 31.9 g |
- varav sockerarter | 2.7 g | 9.8 g |
Protein | 7 g | 25 g |
Fiber | 1.5 g | 5.3 g |
Salt | 0.4 g | 1.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.