Vihreä papusalaatti ja rapeaa maatiaispossua
30min
6
Helppo
Ainekset
Papusalaatti
- 750 g vihreitä papuja
- 1 kpl kurkkua
- 2 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 kpl ruukku lehtipersiljaa
- 2 rkl sitruunanmehua
- 2 rkl sinappia
- 1 kpl pussi salaattia
- 0.5 tl öljyä paistamiseen
Lisäksi
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun valkosipuli-tomaatti fileepihvi 5 kpl 690g
- 4 dl pankojauhoja
Ohje
Leikkaa pavuista kova kanta pois. Keitä papuja vedessä noin 1–2 minuuttia. Pavut saavat jäädä rapeiksi.
Huuhtele keitetyt pavut kylmällä vedellä. Kaada kulhoon ja sekoita joukkoon sinappi ja sitruunamehu, sekoita.
Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä tilkassa öljyä muutama minuutti.
Huuhtele salaatti ja revi paloiksi vadille. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Lisää joukkoon paistetut sipulit, kurkkuviipaleet ja pavut, sekoita.
Paneroi Snellmanin marinoidut maatiaispossun pihvit kevyesti pankojauhoilla. Paahda air-fryerissä noin 15 minuuttia 180–200 asteessa. Käännä pihvi kerran paiston aikana. Halutessasi voit paistaa pihvit myös pannulla. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile herkullisen papusalaatin kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 360 g | |
---|---|---|
Energia | 392 kJ / 93 kcal | 1410 kJ / 336 kcal |
Rasva | 3 g | 10.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.5 g | 1.8 g |
Hiilihydraatit | 8.9 g | 31.9 g |
- josta sokereita | 2.7 g | 9.8 g |
Proteiini | 7 g | 25 g |
Ravintokuitu | 1.5 g | 5.3 g |
Suola | 0.4 g | 1.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.