Hoppa till innehållet
Krispig lantgris med sallad på gröna bönor

Krispig lantgris med sallad på gröna bönor

6

30min tillagningstid | 30min total tid

Lätt

Lätt, läckert och dessutom enkelt. I slutet av säsongen är gröna bönor på tapeten och mycket smidiga att tillreda. I detta recept tillreder vi i enlighet med Hjärtmärkets kriterier en sallad med grisfilé i air fryer. Bönorna blir som bäst om de ännu innehåller lite tuggmotstånd. Det lönar sig därför att både koka och kyla snabbt och när du ännu vevar bönorna i senap och citronsaft innan servering blir det garanterat en fullträff. Servera tillsammans med panerade grisbiffar. Det är receptet är framtaget av webbplatsenSatokausi.fi

Ingredienser

Papusalaatti
  • 750 g grön böna
  • 1 gurka
  • 2 lök
  • 2 vitlökslyftor
  • 0.5 kruka bladpersilja
  • 2 msk citron saft
  • 2 msk senap
  • 1 påse sallad
  • 0.5 tsk olja för stekning
Dessutom
  • 1 pkt Snellman Vitlök-tomat filébiff av lantgris 5 st 690g
  • 4 dl panko ströbröd

Instruktioner

Skär bort den hårda rotdelen av bönorna. Koka i vatten i 1–2 minuter. Bönorna får bjuda på lite tuggmotstånd. Skölj av bönorna med kallt vatten. Häll i en skål och rör i senap och citronsaft. Skär tunna skivor av löken och finhacka vitlöken. Sautera lökblandningen på låg värme i en skvätt olja i några minuter. Skölj av salladen och riv i bitar på ett fat. Skär skivor av gurkan. Lägg stekt lök, gurka och bönor på fatet om vart annat.
Panera Snellmans marinerade biffar av lantgris lätt med pankomjöl. Tillred i air fryer i ca. 15 minuter på 180–200 grader. Vänd biffen en gång under tiden. Vill du, kan du även steka biffen i stekpannan. Skär i skivor och servera tillsammans med bönsalladen.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 360 g
Energi 392 kJ / 93 kcal 1410 kJ / 336 kcal
Fett 3 g 10.8 g
- varav mättat fett 0.5 g 1.8 g
Kolhydrat 8.9 g 31.9 g
- varav sockerarter 2.7 g 9.8 g
Protein 7 g 25 g
Fiber 1.5 g 5.3 g
Salt 0.4 g 1.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan