Hoppa till innehållet
Krispig lantgris med sallad på gröna bönor

Krispig lantgris med sallad på gröna bönor

30min

6

Lätt

Lätt, läckert och dessutom enkelt. I slutet av säsongen är gröna bönor på tapeten och mycket smidiga att tillreda. I detta recept tillreder vi i enlighet med Hjärtmärkets kriterier en sallad med grisfilé i air fryer. Bönorna blir som bäst om de ännu innehåller lite tuggmotstånd. Det lönar sig därför att både koka och kyla snabbt och när du ännu vevar bönorna i senap och citronsaft innan servering blir det garanterat en fullträff. Servera tillsammans med panerade grisbiffar. Det är receptet är framtaget av webbplatsenSatokausi.fi

Ingredienser

Papusalaatti
  • 750 g grön böna
  • 1 gurka
  • 2 lök
  • 2 vitlökslyftor
  • 0.5 kruka bladpersilja
  • 2 msk citron saft
  • 2 msk senap
  • 1 påse sallad
  • 0.5 tsk olja för stekning
Dessutom
  • 1 pkt Snellman Vitlök-tomat filébiff av lantgris 5 st 690g
  • 4 dl panko ströbröd

Instruktioner

  1. Skär bort den hårda rotdelen av bönorna. Koka i vatten i 1–2 minuter. Bönorna får bjuda på lite tuggmotstånd. Skölj av bönorna med kallt vatten. Häll i en skål och rör i senap och citronsaft. Skär tunna skivor av löken och finhacka vitlöken. Sautera lökblandningen på låg värme i en skvätt olja i några minuter. Skölj av salladen och riv i bitar på ett fat. Skär skivor av gurkan. Lägg stekt lök, gurka och bönor på fatet om vart annat.
  2. Panera Snellmans marinerade biffar av lantgris lätt med pankomjöl. Tillred i air fryer i ca. 15 minuter på 180–200 grader. Vänd biffen en gång under tiden. Vill du, kan du även steka biffen i stekpannan. Skär i skivor och servera tillsammans med bönsalladen.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 360 g
Energi 392 kJ / 93 kcal 1410 kJ / 336 kcal
Fett 3 g 10.8 g
- varav mättat fett 0.5 g 1.8 g
Kolhydrat 8.9 g 31.9 g
- varav sockerarter 2.7 g 9.8 g
Protein 7 g 25 g
Fiber 1.5 g 5.3 g
Salt 0.4 g 1.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Lätt, läckert och dessutom enkelt. I slutet av säsongen är gröna bönor på tapeten och mycket smidiga att tillreda. I detta recept tillreder vi i enlighet med Hjärtmärkets kriterier en sallad med grisfilé i air fryer. Bönorna blir som bäst om de ännu innehåller lite tuggmotstånd. Det lönar sig därför att både koka och kyla snabbt och när du ännu vevar bönorna i senap och citronsaft innan servering blir det garanterat en fullträff. Servera tillsammans med panerade grisbiffar. Det är receptet är framtaget av webbplatsenSatokausi.fi

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan