Kryddig ramensoppa med chilipanerad lantgris
3
20min tillagningstid + 20min total tid
Medel
Ingredienser
Chilipanerad gris
- 1 pkt Snellman Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk chiliflingor
- 2 dl skorpmjöl
- 3 msk olja
Spad
- 6 dl vatten
- 1 hönsbuljongtärning
- 1 msk sojasås
- 1 stjärnanis
- 1 vitlökslyftor
- 0.5 bit färsk ingefära
Dessutom
- 100 g ramen-nudlar
- 100 g shiitake
- 50 g spinat
- 2 vårlök
- 2 kokt ägg
- 0.5 chili
- 1 msk sesamfrön
Instruktioner
Börja med spadet. Mät upp vatten i en kastrull. Tillsätt buljong, soja och stjärnanis. Skala vitlök och ingefära, skär tunna skivor och lägg i spadet.
Koka upp spadet i några minuter och stäng plattan.
Tag köttet i rumstemperatur ca. 30 minuter före tillredning. Avlägsna köttet ur sin förpackning och krydda med salt, svartpeppar och chiliflarn. Snurra köttet först i vetemjöl, sen i ägg och avslutningsvis i Panko- eller skorpmjöl.
Stek biffarna i 1-2 minuter per sida. Lyft över på hushållspapper för att bli av med extra fett. Skär upp köttet.
Koka nudlarna enligt föreskriften på förpackningen.
Koka äggen i 5-7 minuter och ställ de kokta äggen i kallt vatten. Skala och halvera.
Fördela nudlarna jämnt på två skålar. Börja bygget med svamp, spenmat och finhackade vårlöksskaft. Lyft på det skivade köttet, äggen och finhackad chili. Häll varmt spad över. Avrunda om så önskas med sesamfrö
Tips
På samma tema kan du även ta dig an en beef ramen med smaker av grön curry eller en ramensoppa tillsammans med pulled pork.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 460 kJ / 110 kcal | 2070 kJ / 495 kcal |
Fett | 5.3 g | 23.9 g |
- varav mättat fett | 0.9 g | 4.1 g |
Kolhydrat | 8.5 g | 38.2 g |
- varav sockerarter | 0.7 g | 3 g |
Protein | 7 g | 30 g |
Fiber | 0.9 g | 4.1 g |
Salt | 1 g | 4.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.