Kryddig ramensoppa med chilipanerad lantgris

Mausteinen ramenkeitto ja chilipaneroitua possua

Ramensoppan är ett välkommet tillskott från öst till vår matkultur. En ursprunglig ramen kan ta 20 timmar att tillreda, men den här läckerheten får du sätta skeden i efter 20 minuter!

2 20 min

Ingredienser

  • 1 pkt Lövbiff av lantgris ytterfilé, 2 st
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk chiliflarn
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 2 dl Panko- eller skorpmjöl
  • 3 msk olja för stekning
Spad:
  • 6 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk sojasås
  • 1 st stjärnanis
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 cm bit ingefära
Dessutom:
  • 100 g ramen nudlar
  • 100 g shiitake-svamp
  • 50 g spenat
  • 2 st vårlök med stjälk
  • 2 st kokade ägg
  • ½ st mild chili
  • 1 msk sesamfrön

Kryddig ramensoppa med chilipanerad lantgris — Gör så här

  1. Börja med spadet. Mät upp vatten i en kastrull. Tillsätt buljong, soja och stjärnanis. Skala vitlök och ingefära, skär tunna skivor och lägg i spadet.
  2. Koka upp spadet i några minuter och stäng plattan.
  3. Tag köttet i rumstemperatur ca. 30 minuter före tillredning. Avlägsna köttet ur sin förpackning och krydda med salt, svartpeppar och chiliflarn. Snurra köttet först i vetemjöl, sen i ägg och avslutningsvis i Panko- eller skorpmjöl.
  4. Stek biffarna i 1-2 minuter per sida. Lyft över på hushållspapper för att bli av med extra fett. Skär upp köttet.
  5. Koka nudlarna enligt föreskriften på förpackningen.
  6. Koka äggen i 5-7 minuter och ställ de kokta äggen i kallt vatten. Skala och halvera.
  7. Fördela nudlarna jämnt på två skålar. Börja bygget med svamp, spenmat och finhackade vårlöksskaft. Lyft på det skivade köttet, äggen och finhackad chili. Häll varmt spad över. Avrunda om så önskas med sesamfrön.

Tips!

På samma tema kan du även ta dig an en beef ramen med smaker av grön curry eller en ramensoppa tillsammans med pulled pork.

Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer