Mausteinen ramenkeitto ja chilipaneroitua possua

Mausteinen ramenkeitto ja chilipaneroitua possua

Tämä mausteinen ramenkeitto on herkullinen makumatka nousevan auringon maahan. Siinä missä alkuperäisen ramenin valmistus vie helposti 20 tuntia, pääsee tätä herkkua syömään 20 minuutissa.

2 20 min

Ainekset

  • 2 kpl Maatiaispossun lehtipihvi 240 g
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl chililastuja
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 2 dl panko- tai korppujauhoja
  • 3 rkl öljyä paistamiseen
Liemi:
  • 6 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tähtianis
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 cm pala inkivääriä
Lisäksi:
  • 100 g ramen-nuudelia
  • 100 g siitakesieniä
  • 50 g pinaattia
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 2 keitettyä kanamunaa
  • ½ mieto chili
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 rkl seesaminsiemeniä

Mausteinen ramenkeitto ja chilipaneroitua possua — Ohje

  1. Valmista ensin liemi. Mittaa kattilaan vesi. Lisää kanaliemikuutio, soijakastike ja tähtianis. Kuori valkosipuli ja inkivääri. Leikkaa ne ohuiksi siivuiksi liemen joukkoon.
  2. Keitä lientä 2 minuuttia ja sammuta levy.
  3. Ota liha huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistusta. Poista liha pakkauksesta ja mausta se suolalla, mustapippurilla ja chililastuilla. Pyörittele liha ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuks panko- tai korppujauhoissa.
  4. Paista pihvejä 1–2 minuuttia molemmin puolin. Siirrä talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Viipaloi liha.
  5. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  6. Keitä kananmunia noin 5–7 minuuttia. Laita keitetyt kananmunat kylmään veteen, kuori ja halkaise ne.
  7. Jaa nuudelit kahteen kulhoon. Lisää päälle siitakesieniä, pinaattia, hienonnettuja kevätsipulinvarsia. Nosta päälle viipaloitu liha, kanamunat ja hienonnettu chili. Kaada päälle kuuma liemi. Ripottele päälle halutessasi hieman seesaminsiemeniä.

Vinkki!

Silloin kun kokkailuun on reilummin aikaa, kannatta testata myös ramenkeittoa nyhtöpossusta sekä vihreällä currylla maustettua beef ramenia.

Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit