Kryddiga ribs med fräsch morotssallad
4h 40min (varav 40min aktiv)
4
Medel
Ingredienser
- 1 Dessutom
- koriander eller persilja
- 2 lime
- 1 pkt Snellman Loin ribs av lantgris ca 1,0 kg
Kryddblandning
- 3 msk korianderfrön (hela)
- 1 msk kumminfrön (hela)
- 1 msk fänkålsfrö
- 1 msk svartpeppar
- 2 msk kryddpeppar
- 2 msk hel rosépeppar
- 3 msk farinsocker
- 2 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk chiliflingor
- 3 tsk salt
Morotssallad med ingefära
- 5 morötter
- 1 röd paprika
- 0.75 kruka koriander
- 2 vårlök
- bit färsk ingefära
- 1 lime
- 1 dl salta nötter
- 1 vitlökslyftor
- 1 msk sojasås
- 1 msk sesamolja
Instruktioner
Tag köttet i rumstemperatur en halvtimme innan tillredning.
Tillred kryddblandningen. Ta alla hela kryddor och placera i en mortel eller kryddkvarn.
Massera in kryddblandningen på köttets yta, på båda sidor. Placera köttet i ugnsform med köttsidan uppåt. Stek i 150 grader 1,5 – 2 timmar tills köttet lossnar enkelt från benen. Följ med hur köttet tar sig ugnen, ifall kryddblandningen på ytan blir för mörk till färgtonen kan du täcka in ribsen i folie.
Avslutningsvis, pensla in ytan av ribsen lätt med olja och kör ett varv via grillen. Skär ribsen i bitar och servera med limeklyftor och morotssallad med ingefära.
Morotssallad med ingefära:
Riv morötterna grovt. Skär tärningar av paprikan och strimla vårlöken. Skala och riv ingefäran och vitlöken. Krossa också nötterna och kläm saften ur limen. Finhacka så gott som all koriander, men lämna några blad för dekorering.
Rör ihop alla ingredienser tillsammans med soja och sesamolja. Servera!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 375 g | |
---|---|---|
Energi | 810 kJ / 194 kcal | 3036 kJ / 728 kcal |
Fett | 12 g | 45 g |
- varav mättat fett | 3.6 g | 13.6 g |
Kolhydrat | 5.7 g | 21.3 g |
- varav sockerarter | 4.3 g | 16.1 g |
Protein | 15 g | 56 g |
Fiber | 1.7 g | 6.2 g |
Salt | 1.5 g | 5.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.