Siirry sisältöön
Mausteiset grilliribsit

Mausteiset grilliribsit

Maatiaispossun loin ribs n. 1,0 kg

4h 40min (josta aktiivista 40min)

4

Keskitaso

Nämä mausteiset grilliribsit esipaistetaan uunissa suussa sulavan mureiksi ennen grillaamista ja tarjoillaan raikkaan porkkana-inkiväärisalaatin kera. Itse tehdyssä makeahkossa mausteseoksessa maistuu korianteri, kumina, fenkoli sekä savupaprika. Tätä herkkumaustetta kannattaakin tehdä kerralla isompi satsi ja käyttää sitä grillaukseen pitkin kesää!

Ainekset

Mausteseos
  • 3 rkl kokonaisia korianterinsiemeniä
  • 1 rkl kokonaisia kuminansiemeniä
  • 1 rkl kokonaisia fenkolinsiemeniä
  • 1 rkl kokonaisia mustapippureita
  • 2 rkl kokonaisia maustepippureita
  • 2 rkl kokonaisia roseepippureita
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kuivattuja chililastuja
  • 3 tl suolaa
Inkivääri-porkkanasalaatti
  • 5 kpl porkkanaa
  • 1 kpl punaista paprikaa
  • 0.75 kpl ruukkua korianteria
  • 2 kpl kevätsipulia
  • pieni pala tuoretta inkivääriä
  • 1 kpl limeä
  • 1 dl suolapähkinöitä
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä

Ohje

Ota ribsit huoneenlämpöön ½-tuntia ennen niiden valmistamista.

Valmista mausteseos. Lisää kokoinaiset mausteet mortteliin tai maustemyllyyn ja rouhi karkeaksi rouheeksi. Kaada rouhitut mausteet kulhoon ja lisää muut mausteseoksen raaka-aineet. Sekoita.

Hiero mausteseos ribsien pintaan, molemmille puolille. Aseta uunivuokaan lihapuoli ylöspäin. Kypsennä 150 asteisessa uunissa 1,5–2 tuntia, kunnes liha irtoaa luista. Seuraa ribsien kypsymistä uunissa – jos pinnalla oleva mausteseos alkaa tummumaan liikaa, peitä ribsit foliolla.

Sivele lopuksi uunissa paistettujen ribsien pintaan kevyesti öljyä ja viimeistele ne paistamalla nopeasti grillissä. Leikkaa ribsit paloiksi ja tarjoile inkivääri-porkkanasalaatin ja limelohkojen kanssa.

Inkivääri-porkkanasalaatti:

Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuutioi paprika, suikaloi kevätsipuli. Kuori ja raasta inkivääri sekä valkosipulinkynsi. Rouhi suolapähkinät kevyesti. Purista limen mehu. Hienonna melkein kaikki korianteri, mutta jätä osa lehdistä koristelua varten.

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään soijan ja seesamiöljyn kanssa ja tarjoile.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 375 g
Energia 810 kJ / 194 kcal 3036 kJ / 728 kcal
Rasva 12 g 45 g
- josta tyydyttynyttä 3.6 g 13.6 g
Hiilihydraatit 5.7 g 21.3 g
- josta sokereita 4.3 g 16.1 g
Proteiini 15 g 56 g
Ravintokuitu 1.7 g 6.2 g
Suola 1.5 g 5.6 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle