Hoppa till innehållet
Långsam secreto av lantgris med gräddig kålrabbisallad

Långsam secreto av lantgris med gräddig kålrabbisallad

4

1h 10min total tid

Medel

Lantgrisens secreto hittar man kring buken och revbenen på djuret, lite dolt, vilket också förklarar namnet. En oerhört mör och väl marmorerad detalj som kräver en snabb vända på grillen. Lantgrisens secreto bjuder på lite rikligare tuggmotstånd, men rätt tillredd är det en riktig läckerbit. Vårt Satokausi-recept kombinerar ”Hemlisen” med en gräddig sallad gjord på kålrabbi.

Ingredienser

Gräddig kålrabbisallad
  • 700 g kålrabbi
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk dijon- senap
  • 1 en nypa muskotnöt
  • 0.5 vårlök
  • 2 msk citron saft
  • Snellman Secreto av lantgris ca 400 g
  • salt
  • svartpeppar
  • olja
  • folie
Snabba versionen, secreto på stekpanna
  • 500 g Snellman Secreto av lantgris ca 400 g
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja

Instruktioner

Gräddig kålrabbisallad

Skala och hacka bitar av rabbin. Koka i lätt saltat vatten i ca. 10-15 minuter eller tills den mjuknat men ännu bjuder på tuggmotstånd. Skvätt i grädde i en annan kastrull och koka upp den innan du avlägsnar vattnet kring rabbin och lägger dom i grädden.
Låt puttra i några minuter innan du fyller på med senap och citronsaft. Smaka och tillsätt muskotnöt och salt vid behov. Toppa med vårlök och servera med secreton.

Långsam secreto av lantgris

Tag köttet i rumstemperatur 30-60 minuter innan tillredning. Placera biten i en ugnssäker form. Skala vitlöksklyftorna och lägg i formen. Spä på med salt, buljong och äppelsaft. Lägg temperaturmätaren på köttbitens grövsta ställe.
Täck med folie och placera i en 70-gradig ugns nedre de. Låt vila i ugnen i 1,5 – 2 h eller tills innertemperaturen når 60 grader.
Lyft ut köttbiten och torka med hushållspapper. Stek ytan vackert brun i en skvätt olja på en varm panna. Låt ännu biten dra i folie en stund innan du skär tunna skivor mot fibrerna och serverar med den gräddiga kålrabbisalladen.

Snabba versionen, secreto på stekpanna

Tag köttet i rumstemperatur 30-60 minuter innan tillredning. Ytkrydda rejält med salt och peppar. Värm en skvätt olja i panna och stek i 5-8 minuter per sida, lite beroende på hur tjock din secreto är.
Svep in i folie och låt dra i 5-10 minuter. Skär köttet i tunna skivor tvärs emot fibrerna och servera med gräddig kålrabbisallad.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 320 g
Energi 625 kJ / 150 kcal 2000 kJ / 481 kcal
Fett 10.9 g 34.9 g
- varav mättat fett 5.5 g 17.7 g
Kolhydrat 3.2 g 10.3 g
- varav sockerarter 3.1 g 9.8 g
Protein 9 g 29 g
Fiber 1.1 g 3.4 g
Salt 0.6 g 1.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan